Vores elregninger falder

Et flertal i Folketinget er gået sammen om at effektivisere elnetvirksomhederne og sænke elregningerne for private og erhverv med op til 600 millioner kroner årligt.
Aftalen er et led i regeringens forsyningsstrategi, der skal effektivisere forsyningssektorerne for 5,9 milliarder kroner. Foto: Colourbox.
Aftalen er et led i regeringens forsyningsstrategi, der skal effektivisere forsyningssektorerne for 5,9 milliarder kroner. Foto: Colourbox.

De danske elnetvirksomheder skal effektiviseres, så boligejerne i sidste ende kan stå med en mindre elregning. Det er visionen med en ny politisk aftale, som et flertal i Folketinget står bag.

Konkret vil prisen for ellevering blive tættere forbundet med elnetvirksomhedernes faktiske udgifter. Hvis en elnetvirksomhed yder mere end en række fremsatte effektiviseringskrav, får virksomheden lov at beholde gevinsten i en periode, hvorefter den skal tilfalde forbrugerne.

Det er en langt mere moderne regulering af elnetvirksomhederne …

Lars Christian Lilleholt Energi-, forsynings- og klimaminister

Moderne regulering

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt er glad for, at der er blevet landet en bred politisk aftale og håber på at kunne udbrede effektiviseringen til andre dele af forsyningssektoren.

– Det er en langt mere moderne regulering af elnetvirksomhederne, som stiller kontante krav til effektiviseringer og forsyningssikkerhed, belønner de bedste elnetvirksomheder og sikrer, at alle gevinsterne på den lange bane tilfalder forbrugerne, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Sammen om aftalen står Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Aftalen er et led i regeringens forsyningsstrategi, der har som mål at effektivisere forsyningssektorerne for 5,9 milliarder årligt i 2025.

Relateret indhold