Vinge-udvikling skudt til hjørne

Frederikssund Kommune må sammen med AP Ejendomme og MT Højgaard opgive samarbejdet om udviklingen af Vinge Centrum.
Aftalen om udvikling af centrum af Vinge er foreløbig faldet til jorden. Visualisering: Henning Larsen arkitekter, RPA, MOE og Tredje Natur.
Aftalen om udvikling af centrum af Vinge er foreløbig faldet til jorden. Visualisering: Henning Larsen arkitekter, RPA, MOE og Tredje Natur.

Den aftale om byudvikling af den centrale del af Vinge, som Frederikssund Kommune, AP Ejendomme og MT Højgaard lavede for et halv år siden, er strandet i utide. Og kommunen oplyser, at projektet nu skal i genudbud.

Frederikssund Kommune indgik den 23. juni 2017 aftale om byudviklingen af Vinge med AP Ejendomme og med MT Højgaard som totalentreprenør. Aftalegrundlaget var betinget af forhold, som primært vedrørte de overordnede rammer for byudviklingen. Kommunens administration har efter bemyndigelse fra et enigt Frederikssund Byråd og efter aftale med AP Ejendomme afsluttet forhandlingerne om disse forhold med den konsekvens, at den betingede aftale er annulleret.

Hurtigst muligt

Frederikssund Byråd ønsker, at der skal genudbydes nye projekter vedrørende realiseringen af den centrale del af Vinge, og at dette skal ske hurtigst muligt.

– Efter et intensivt forhandlingsforløb med AP Ejendomme har vi konstateret, at vi ikke umiddelbart har kunnet nå hinanden. MT Højgaard er blevet orienteret herom med henblik på afslutning af entreprisen. Visionen om Vinge lever, og Byrådet har udtrykt sit ønske om, at den centrale del af den nye by Vinge skal genudbydes. Vi ser gerne, at AP Ejendomme og MT Højgaard fortsat er interesseret i at bidrage til at virkeliggøre visionen, siger borgmester John Schmidt Andersen.

God ro og orden

Hos MT Højgaard bekræfter koncerndirektøren sagen.

– Jeg kan bekræfte, at Frederikssund Kommune har indstillet byudviklingsprojektet Vinge og at vi som en konsekvens af dette har standset samarbejdet.

Vi har haft en god dialog med kommunen om en spændende opgave, som vi er stolte af, at vi blev valgt til at udføre. Vi skilles nu i god ro og orden. Projektet i Vinge var en betinget aftale og indgik derfor ikke i vores ordrebeholdning eller forventninger til den økonomiske udvikling, fortæller koncerndirektør Jesper Nordby, MT Højgaard, der ikke ønsker at kommenterer sagen yderligere.

Vi har haft en god dialog med kommunen om en spændende opgave, som vi er stolte af, at vi blev valgt til at udføre. Vi skilles nu i god ro og orden.

Relateret indhold