Vilhelm Lauritzen Arkitekter skal lave LIFE-laboratorier

Life Fonden vil landet over give skoleklasser gratis adgang til laboratorier, hvor de kan eksperimentere med naturvidenskab.
Laboratoriefaciliteterne skal give skoleklasser gratis adgang til at eksperimentere med naturvidenskab. Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
Laboratoriefaciliteterne skal give skoleklasser gratis adgang til at eksperimentere med naturvidenskab. Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Skoleklasser landet over får snart adgang til topmoderne forskningsrammer. Det er Life Fonden, som er en ny erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, som stiller naturfaglige undervisningsforløb og højteknologiske laboratoriefaciliteter gratis til rådighed.

Fonden er netop nu ved at bygge et 4000 kvadratmeter stort læringscenter, Life Campus i Lyngby, nord for København, men for at nå ud til skoleelever i hele Danmark etablerer fonden nu også undervisningslaboratorier i hver region.

Det første regionale laboratorium får navnet Life Lab Syddanmark og etableres i samarbejde med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense. Det bliver cirka 300 kvadratmeter stort og vil bestå af både kontor og undervisningslaboratorier.

– I undervisningsforløb fra Life arbejder eleverne med de samme metoder og teknologisk udstyr som forskere i virksomheder. Med de nye Life Labs får elever mulighed for at arbejde i højteknologiske laboratoriefaciliteter, som ikke normalt er til rådighed på skoler. Med de nye faciliteter får elever mulighed for at arbejde i højteknologiske laboratoriefaciliteter, som ikke normalt er til rådighed på skoler, fortæller Christine Antorini, administrerende direktør i Life Fonden.

Life Lab Syddanmark er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samme stil som det igangværende byggeri af Life Campus i Lyngby, der er kendetegnet ved sin facade med massive egetræssøjler.

Laboratoriet i Syddanmark vil efter planen slå dørene op for skoleklasser i løbet af 2022, mens campus i Lyngby åbner senere i år.

Life, der står for Læring, Idéer, Fascination og Eksperimenter, har mulighed for at tilbyde gratis adgang, da alle fondens undervisningsaktiviteter uddeles som bevillinger fra Life Fonden, der er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Relateret indhold