Velux-løsning med ekstra fokus på indeklima

Velux benytter Building Green til et smugkig på smart home-løsningen Velux Active, der sikrer konstant optimering af indeklimaet.
Teknisk rådgiver Rune Glashoff fra Velux fortæller alle interesserede Building Green-besøegnde om Velux Active systemet, der kommer til foråret. Foto: Torben Jastram.
Teknisk rådgiver Rune Glashoff fra Velux fortæller alle interesserede Building Green-besøegnde om Velux Active systemet, der kommer til foråret. Foto: Torben Jastram.

Et stort skilt med ‘Verdensnyhed’ er placeret ved Velux’ stand på årets grønne byggemesse, Building Green i Forum, som slog dørene op her til morgen. Verdensnyheden er så ny, at den faktsik først i klar i handel til april 2018.

– Men vi benytter naturligvis messen til at fortælle Velux Active, og det samme vil vi gøre på Byggeri ’18 i Fredericia til marts, siger teknisk rådgiver Rune Glashoff, Velux Danmark.

Velux Gruppen har i partnerskab med den franske tech-virksomhed Netatmo udviklet systemet Velux Active. Løsningen omfatter indeklimasensor, WiFi-gateway, udgangskontakt samt en iOS eller Android-app, der automatiserer betjeningen af elektriske Velux ovenlysvinduer og solafskærmningsprodukter.

Styres via smartphone

Baseret på en række indeklima-parametre som temperatur, luftfugtighed og CO2-niveau automatiseres betjeningen af ovenlysvinduer og solafskærmning. Det betyder, at hjemmets beboere ikke længere skal tænke over, hvornår vinduerne skal åbnes for at udskifte luften under madlavning, eller hvordan dampen efter brusebadet skal udledes. Ligeledes aktiveres gardiner og solafskærmning for blandt andet at holde indetemperaturen behagelig selv på varme sommerdage.

– Systemet er forudstillet til mest optimale værdier, men de kan naturligvis justeres, hvis man har særlige individuelle behov for eksempelvis lavere eller højrere luftfugtighed eller CO2-niveau, fortæller Rune Glashoff.

Systemet kan styres via en smartphone, så man behøver ikke være hjemme for at lukke vinduerne.

Systemet er forudstillet til mest optimale værdier, men de kan naturligvis justeres …

Relateret indhold