Velux Gruppen flytter lager og distribution tættere på kunderne

Lageret i Kolding fastholdes, men tyngden vil i fremtiden blive på Sonneborn i Tyskland. Cirka 40-45 medarbejdere i Kolding bliver berørt af ændringerne.
Velux Gruppen fastholder sit lager i Kolding, men det bliver i en nedgraderet version, hvilket vil berøre 40-45 medarbejdere. Foto: Velux Gruppen.
Velux Gruppen fastholder sit lager i Kolding, men det bliver i en nedgraderet version, hvilket vil berøre 40-45 medarbejdere. Foto: Velux Gruppen.

Velux Gruppen har valgt at reorganisere sit lager og logistik setup, så man kommer tættere på kunderne for derved at reducere transport og forbedre effektiviteten. Velux Gruppen har allerede lager og logistik funktioner i Sonneborn i Tyskland og i Kolding. Men hvor tyngden i dag er i Kolding, vil den fremover være i Sonneborn, som ligger centralt i forhold til Velux Gruppens store markeder.

En af forklaringerne er, at salget i Danmark udgør under to procent af det samlede salg. Kolding vil fremover være lager og logistikcenter for Norden, og det europæiske kompetencecenter for logistikområdet vil forblive i Kolding.

Ændringerne forventes fuldt implementeret i 2018, når der er gennemført en udvidelse af faciliteterne i Sonneborn. Samlet set forventes disse ændringer at berøre 40-45 medarbejdere i Kolding, hvor der herefter vil være lidt over 200 medarbejdere.

Ud over det nye setup på lager og logistikområdet vil der ske ændringer på produktionsområdet. Produktionen af specialvinduer vil blive flyttet til Sonneborn for at mindske afstanden mellem produktion og distribution. Til gengæld flyttes en andel af produktionen af standardprodukter til de danske fabrikker. Disse ændringer vil også ske i løbet af 2018.

Velux Gruppen har fem danske produktionsenheder i Østbirk, Brædstrup, Thyregod, Skærbæk og Skjern.

Relateret indhold