Vejle viser vejen

Formand Michael Mathiesen, Dansk Byggeri Sydjylland. Pressefoto.
Formand Michael Mathiesen, Dansk Byggeri Sydjylland. Pressefoto.

En uges erhvervspraktik i en lokal virksomhed kan være med til at afgøre valg af uddannelse for rigtig mange unge. Når først de kommer ud i virkeligheden og oplever, hvad det vil sige at være snedker, konditor eller bygningskonstruktør, så bliver det for en del af erhvervspraktikanterne en introduktion til deres fremtidige uddannelse og arbejde. Erhvervspraktik er en vigtig del af de unges uddannelsesvalg, og det bør prioriteres højt i alle landets kommuner.

I Vejle vil kommunen netop gøre det nemmere for eleverne i folkeskolen at komme ud i virkeligheden og få en smagsprøve på, hvad fremtiden kan byde på. På portalen www.elevpraktik.dk kan elever på udkig efter en uges erhvervspraktik og lokale virksomheder finde hinanden. Et rigtig godt initiativ, der kan sikre, at det med at komme i erhvervspraktik blot er et par klik væk.

Vejle viser vejen for de unge, men også for andre kommuner, som med fordel kan lade sig inspirere af www.elevpraktik.dk og dermed gøre det nemmere for de unge at komme ud i praktik i en lokal virksomhed. Ved årsskiftet bliver det obligatorisk for alle folkeskoler at tilbyde, at deres elever kan komme i erhvervspraktik, og her vil Vejles portal uden tvivl være et godt redskab til de tusindvis af unge, som fremover får muligheden for at få et indblik i forskellige fag og virksomheder.

Relateret indhold