UK: Kommission undersøger højhusbrand

En kommission er gået i gang med at undersøge årsagerne bag og håndteringen af branden i Grenfell Tower i London.
Undersøgelseskommission skal kortlægge omstændighederne omkring branden i Grenfell Tower, blandt andet for at udpege risici i andre højhuse. Foto: Colourbox.
Undersøgelseskommission skal kortlægge omstændighederne omkring branden i Grenfell Tower, blandt andet for at udpege risici i andre højhuse. Foto: Colourbox.

En undersøgelseskommission nedsat af den britiske premierminister Theresa May skal komme til bunds i omstændighederne omkring branden i Grenfell Tower i juni. Kommissionen, ledet af tidligere dommer Martin Moore-Bick, begyndte officielt sit arbejde tirsdag. Det skriver Reuters.

80 mennesker mistede livet i tragedien, der også har ført til en gennemgang af beklædningsmaterialer lignende den type, der brød i brand. Og undersøgelsen af branden skal kortlægge, hvordan branden opstod og spredte sig, hvordan bygningen var designet, bygget og renoveret og i hvor høj grad brandregulativer blev overholdt. Endelig skal kommissionen se nærmere på myndighedernes håndtering af sager vedrørende Grenfell Tower både før og efter branden. Det kommer i kølvandet på massiv kritik af myndighederne for ikke at have genhuset de overlevende og tøvet med at udbetale erstatninger til efterladte.

Martin Moore-Bick oplyser, at undersøgelsen ikke kommer til at handle om bredere emner såsom sociale boligtilbud og forholdet mellem lokalsamfundet og myndighederne. Det på trods af at beboere i lokalområdet omkring Grenfell Tower havde ønsket det.

Årsagen til fravalget skyldes ifølge Martin Moore-Beck, at en sådan delundersøgelse vil tage for lang tid sammenlignet behovet for hurtigt at identificere sikkerhedsrisici, der kan være relevante for beboere i andre højhuse.

Relateret indhold