Ugens projekt: Skovhusene Nord

Skovhusene Nord er et af boligprojekterne, som Lærernes Pension Ejendomme opfører, i bydelsområdet Bindesbøll Byen nær Aarhus.
Visualisering: Arkitema Architects.
Visualisering: Arkitema Architects.

Bebyggelsen udnytter sin placering på den højt beliggende let skånende grund, blandt de markante gamle ege- og bøgetræer, hævet over de omkringliggende gamle villaer, som sikrer udsigten mod Aarhus bugten og Riis Skov.

Placeringen og omgivelserne præger bebyggelsens struktur som er opdelt i seks mindre bygninger, som samles to og to omkring gade- og landskabsrum.

Hver bygning består af mindre enheder omkring hver opgang, som forskyder sig i forhold til hinanden og nedbrydes i skala sammen med det varierende antal etager. Variationen i forskydninger og etagehøjde sammen med skov- og jordfarverne i teglfacaden med de vandrette teglbånd af standerskifte er det gennemgående arkitektoniske hovedgreb.

Bebyggelsen indeholder 116 leje-lejligheder af varierende størrelse, 1-, 2-, 3-værelselejligheder, som igen varieres af de forskellige altantyper, tagterrasser og terrasser på terræn.

KPC står sammen med PKA og Lærernes Pension for den overordnede udvikling af området Bindesbøll Byen.

Det konkrete projekt Skovhusene Nord udvikles af Raundahl & Moesby sammen med Arkitema og Ingeniør’ne i tæt samarbejde med Lærernes Pension. Byggeriet er netop startet og forventes færdigt i marts 2022.

Byggefakta A/S leverer hver uge “Ugens Projekt” til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, det vil sige stort set alle byggeprojekter i Danmark større end opførelse af enfamilies boliger.

Byggefakta overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Relateret indhold