Ugens projekt: Boliger på vej i Esbjerg

H. Skøde Knudsen skal opføre dagligvarebutik og 30 familieboliger.
Visualisering: Tekt A/S.
Visualisering: Tekt A/S.

Om projektet

  • – Start/slut: Januar 2019/marts 2020
  • – Areal: 4.200 kvm.
  • – Budget: 50 mio. kr.
  • – Bygherre: H. Skjøde Knudsen A/S
  • – Arkitekt: Tekt A/S
  • – Ingeniør: Ingeniør’ne A/SUgens P
  • – Totalentreprenør: H. Skjøde Knudsen A/S

Entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S er i samarbejde med Boligforeningen Fremad gået i gang med opførelsen af en ny dagligvarebutik og 30 almene boliger.

Projektet opføres på en grand, hvor der tidligere lå et trykkeri. Bygningerne er dog nedrevet.

Den 1.000 kvadratmeter store dagligvarebutik opføres med murede facader. Over butikken opføres tre etager med samlet 30 almene familieboliger på hver ca. 107 kvadratmeter. Boligerne opføres med facader i sandwichelementer. Der er adgang til boligerne via trappetårne og svalegange i det fri.

H. Skjøde Knudsen A/S er bygherre på dagligvarebutikken og fungerer ligeledes som delegeret bygherre for Boligforeningen Fremad på de almene boliger.

Tekt A/S står for arkitekturen og Ingeniør’ne A/S varetager ingeniørrådgivningen. Som totalentreprenør står H. Skjøde Knudsen A/S selv for udførelsen af byggeriet, men da de almene boliger er omfattet af udbudspligt, er underentrepriserne for denne del af byggeriet udbudt som fagentrepriser i EU-udbud.

Byggefakta A/S leverer hver uge “Ugens Projekt” til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, dvs. stort set alle byggeprojekter i Danmark større end opførelse af enfamilies boliger.

Byggefakta overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Relateret indhold