Tunge kraner løfter BMS’ årsregnskab

Den danske krankoncern BMS kom fornuftigt gennem 2022 trods påvirkning fra Ukraine-krigen og flytning af mange store kraner. I 2023 er der store forventninger til forretningsbenet BMS Heavy Cranes.
BMS' koncerndirektør Jens Enggaard (t.v.) og direktør for BMS Heavy Cranes, Morten Kammer, kan sammen se tilbage på et 2022, hvor krigen i Ukraine påvirkede selskabets samlede resultat. I 2023 er forventningen, at især BMS Heavy Cranes vil gøre det godt på det globale marked.
BMS' koncerndirektør Jens Enggaard (t.v.) og direktør for BMS Heavy Cranes, Morten Kammer, kan sammen se tilbage på et 2022, hvor krigen i Ukraine påvirkede selskabets samlede resultat. I 2023 er forventningen, at især BMS Heavy Cranes vil gøre det godt på det globale marked.

Det fremgår af det netop offentliggjorte årsregnskab for BMS Capital, der er moderselskab for koncernens to sideordnede forretninger; den projektorienterede virksomhed BMS Heavy Cranes og BMS Group, der udlejer bemandede kraner til bl.a. byggebranchen og til alle grene af energisektoren i Danmark og det øvrige Skandinavien.

Den samlede omsætningen steg fra 2,8 til 3,2 mia. kr. i 2022, eksklusiv det halvpartsejede Crane Norway, der selvstændigt omsatte for ca. 1 mia. norske kroner. Koncernresultatet blev i perioden reduceret med 101 mio. kr. fra 261 til 160 mio. kr.

Koncerndirektør Jens Enggaard betegner resultatet som ‘solidt og tilfredsstillende, verdenssituationen taget i betragtning’.

– Begge forretninger er solide og robuste. Mens BMS Group gennem flere år allerede har indtaget en ledende rolle på sit danske og skandinaviske marked, er det derfor de seneste år primært BMS Heavy Cranes aktiviteter og andel af den samlede omsætning og resultat, der for alvor har kunnet vokse i en stor verden. Sådan at det allerede i 2021 blev denne globale del af BMS’ aktiviteter, der blev størst i koncernen målt på de fleste parametre inklusive antallet af ansatte. Udviklingen er også fortsat i 2022, men resultatet har på grund af ekstraordinære store omkostninger i Ukraine og Rusland ikke kunnet følge med. Det koster mange penge at mobilisere og demobilisere de store kraner ind og ud, når aktiviteterne måtte standses på grund af den tragiske krig, siger koncerndirektøren.

Til efteråret samler og rejser BMS Heavy Cranes en '3.000 meter Ringer Crane' som denne. Den er en af verdens største kraner med en højde på op til 225 meter og en løftekapacitet på 1.500 tons.
Til efteråret samler og rejser BMS Heavy Cranes en ‘3.000 meter Ringer Crane’ som denne. Den er en af verdens største kraner med en højde på op til 225 meter og en løftekapacitet på 1.500 tons.

Jens Enggaard tilføjer, at BMS Heavy Cranes også flyttede mange kraner til Australien i 2022, hvilket medførte mange omkostninger.

– Vi forventer, at den generelt positive udvikling for BMS Heavy Cranes på det globale marked fortsætter i år og håber, at resultatet i 2023 også kan følge med. Selv om vi samtidig holder øje med inflationen og ikke mindst brændstofprisernes udvikling, tilføjer Morten Kammer, CEO, BMS Heavy Cranes, der fremadrettet vil investere i flere kæmpekraner ofte baseret på grøn energi.

BMS Heavy Cranes byder især ind på løsning af nogle af verdens største logistik- og løfteopgaver – primært til vindsektoren både on- og offshore, olie- og gasboringer samt minedrift og andre industrier.

Antallet af fuldtidsansatte i BMS-koncernen voksede i 2022 fra knap 1.150 til knap 1.200 plus ca. 400 i Crane Norway.

Relateret indhold