Tidl. topdirektør i MT Højgaard skifter til Nordstern

Nordstern ansætter Jesper Nordby som direktør for Nybyg Øst. Han og hans co-direktør Michael Dahlager arbejder sammen om en ordrebog på mere end fire milliarder kroner.
Nordstern har ansat en ny direktør for Nybyg Øst, Jesper Nordby, der bl.a. har omfattende brancheerfaring fra hhv. MT Højgaard og Aarsleff.
Nordstern har ansat en ny direktør for Nybyg Øst, Jesper Nordby, der bl.a. har omfattende brancheerfaring fra hhv. MT Højgaard og Aarsleff.

Jesper Nordby sluttede sig til Nordsterns ledelse 1. oktober 2023 som direktør for Nybyg Øst. Rollen deler han med Michael Dahlager, der tiltrådte sin stilling tidligere i år. Tilsammen styrer de to direktører en ordrebog på mere end fire milliarder kroner.

Den nye direktør kommer senest fra en position som adm. direktør i anlægsvirksomheden Brdr. K. Hansen, hvor han har været de seneste knap fem år.

Med næsten 30 års karriere i byggebranchen har han dog flest år bag sig hos andre af byggebranchens største aktører, herunder som Chief Divisional Engineer i Aarsleff i 16 år frem til august 2011 og som hhv. Vice President og koncerndirektør i MT Højgaard, hvor han nåede at være knap 7,5 år frem til januar 2019.

Group CEO Torben Modvig siger:

– Jesper har vist, at han er en robust leder, der går løsningsorienteret til de opgaver, han står overfor. Han forstår at lede ledere og skabe de rammer og det rum, vores dygtige projektansvarlige skal have for at kunne udføre deres opgave. Jesper kommer desuden med en lidt anden baggrund end de andre byggedirektører i Nordstern, hvilket gør ham til et godt supplement til den eksisterende ledergruppe.

Ubureaukratisk ledelsesstil tiltaler

Det var i rollen som koncerndirektør hos MT Højgaard, at Jesper Nordby senest prøvede kræfter med byggeri. Forretningsudvikling og -vækst har været hovedopgaven i hans seneste stillinger og bliver det også hos Nordstern, hvor Nybyg Øst divisionen forventes at vokse i de kommende år.

– Jeg befinder mig bedst i store, ambitiøse virksomheder som Nordstern, og jeg glæder mig til den inspiration og sparring, jeg dagligt kan få fra mine kolleger og medarbejdere. Og så ser jeg frem til igen at stå i spidsen for en byggedivision efter at have været i en anlægsvirksomhed i nogle år, fortæller Jesper Nordby og fortsætter:

– Jeg er tiltrukket af, at arbejds- og ledelsesstilen i Nordstern er så ubureaukratisk. Alle bidrager til den fælles bundlinje, og man tror på, der altid kan findes en løsning. Det passer perfekt med min egen tilgang til arbejdet.

I forbindelse med Jesper Nordbys tiltrædelse vil Claus Møller – tidligere direktør for Nybyg Øst – skifte stilling, så han fremadrettet vil være direktør for Nybyg Vest med udgangspunkt fra Nordsterns kontor i Aarhus. Rollen som direktør for Nybyg Vest deler han med Peter Rosengreen, der har base i Nordsterns kontor i Horsens.

Relateret indhold