Tekniq: Energibespareordningens troværdighed er på spil

Det halter stadig alvorligt med energiselskabernes kontrol af indberetninger om og udbetalinger af tilskud til energibesparende foranstaltninger, mener brancheorganisationen.
Ifølge Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq, er der brug for at blive strammet op på Energispareordningen. Pressefoto.
Ifølge Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq, er der brug for at blive strammet op på Energispareordningen. Pressefoto.

Der er tilsyneladende frit slag, når det gælder om at få udbetalt penge fra energiselskabernes energispareordning. En ordning, alle danske forbrugere betaler til over deres energiregning.

Det konkluderede DR Kontant torsdag aften efter en gennemgang af 5.000 boliger, hvor der er blevet udbetalt energitilskud, og den udvikling bekymrer installatørernes brancheorganisationen Tekniq.

– Det er stærkt bekymrende, at der fortsat findes så mange eksempler på mistænksomme indberetninger, og det er i høj grad med til at svække ordningens troværdighed, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq.

Så sent som i april blev der ellers afsat 115 millioner kroner til at styrke kontrollen af Energispareordningen.

– Men DR Kontants dækning af problemerne understreger, at der er et akut behov for at omstrukturere ordningen, så snyderi undgås, og så vi fremover får reelle energibesparelser ud af de 1,6 milliarder kroner, forbrugerne betaler, siger Simon O. Rasmussen.

Han vurderer, at en energispareordning stadig er en god vej til at nå de opstillede danske energisparemål.

– Men det kræver et øjeblikkeligt stop for snyderi, og at den nugældende ordning justeres med krav om, at energibesparelser skal i konkurrence, samtidig med at besparelser altid skal købes der, hvor de er billigst. Det sker ikke altid i dag. Gennemføres det krav konsekvent, vil vi alle få flere energibesparelser for pengene, siger Simon O. Rasmussen.

Relateret indhold