TEKNIQ bakker op om afskaffelse af PSO-afgift

Adm. direktør Niels Jørgen Hansen, Tekniq. Pressefoto.
Adm. direktør Niels Jørgen Hansen, Tekniq. Pressefoto.

Tekniq roser de klare udmeldinger fra skatteminister Karsten Lauritzen og klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt, som ønsker at afskaffe af PSO-afgiften.

Ved at fjerne PSO-afgiften tages et vigtigt skridt til, at dansk energipolitik holder op med at belaste erhvervslivets konkurrenceevne mere end nødvendigt. Ved at finde en ny finansieringsform til den grønne omstilling, gøres omkostningerne til energipolitikken mere gennemsigtig.

Vi håber at de vedvarende energiteknologier ligestilles i energipolitikken. Skal klimamålene nås, må vindkraften suppleres med solceller, varmepumper og alle andre vedvarende energiformer, som trækker Danmark væk fra de fossile brændstoffer.

En naturlig afløser

El bliver allerede nu i høj grad fremstillet med vedvarende energi. Der er grund til at fremme brugen af el, og vi skal ikke længere begrænse strømforbruget ved hjælp af afgifter.

El indgår for eksempel i varmepumpeteknologien, som rigtigt mange steder er den naturlige afløser for olie- og gasfyr.

PSO-afgiften er oprindeligt indført for at fremme omstillingen til vedvarende energi og reducere CO2-udledningen. PSO-tariffen betales af virksomheder og husholdninger via elregningen.

Relateret indhold