Omsætningen er øget med 6,4 % til 1,4 mia. kroner, mens EBITA stiger og lander på 134 mio. kroner svarende til 9,6 % mod 7,8 % i 2020. Og på antallet medarbejdere er Sweco vokset og tæller i dag knapt 1.400 i Danmark.
Det er de kolde facts i det bedste regnskab, Sweco Danmark nogensinde har leveret og summen af, at virksomhedens mange teams’ kvalificerede arbejde for bygherrer og kunder i hele Danmark, fortæller Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark:
– Vi vandt sidste år flere og større projekter end nogensinde før og oplevede stor efterspørgsel på vores rådgivningsydelser i et år med svære vilkår. Jeg skylder alle kolleger en stor tak for indsatsen, siger han og fortsætter:
– Vores 2021-regnskab er den foreløbige kulmination på en ambitiøs strategi, der med afsæt i et dedikeret kundefokus og med bæredygtighed og integreret rådgivning som omdrejningspunkt skaber stor værdi for vores kunder, siger Dariush Rezai.
Besidder kompetencer, der sætter fremtidig standard
Den grønne omstilling er den røde tråd i Swecos projekter. Efterspørgslen efter bæredygtighedsydelser accelererede kraftigt sidste år og betød, at Swecos samlede bæredygtighedsteam af ingeniører og arkitekter steg til over 60 specialister. Sweco råder desuden over et af landets største bæredygtighedsteam i byggeriet med speciale i DGNB-certificeringer og livscyklusvurderinger.
– Den grønne transformation er en udvikling, som vi driver ved at besidde de kompetencer, som sætter den fremtidige standard inden for bæredygtighed i byggeri og anlæg. Vores ambition om fortsat at være førende på området kombineret med det momentum, der er i den grønne transformation betyder, at vi også fremover investerer massivt i at videreudvikle vores bæredygtighedskompetencer. Vi glæder os over at arbejde med nogle af de mest visionære grønne projekter i branchen i form af Energiøen, UN17 Village og de tre største træbyggerier i Danmark lige nu, siger Dariush Rezai.
Større investering i medarbejderudvikling
Sweco er karakteriseret ved en decentral struktur, en lav grad af bureaukrati og mange specialiserede og lokalt forankrede teams tæt på kunderne. Organiseringen giver ansvar til den enkelte medarbejder og stiller store krav til både medarbejdere og ledere. Derfor har ledelsen igangsat en større investering i medarbejderudvikling med karriereprogrammet Leap og lederprogrammet LUP, der samlet styrker faglig specialisering, projektledelse og ledelse i praksis.
– Vores ambitioner for Sweco er høje og kræver, at vi ikke alene tiltrækker de dygtigste medarbejdere i branchen, men at vi også formår at udvikle dem og deres ledere. Samtidig er vi optaget af at skabe rammer om en udviklende hverdag, som hver enkelt medarbejder trives i og præsterer i. Det er forudsætningen for at kunne levere høj kvalitet til kunderne, siger Dariush Rezai.