Sweco-afdeling lander største aftale nogensinde

Det drejer sig om fem delaftaler i Landsbyggefondens etape 2-udbud af granskning og energimærkning af almene boliger i Vestdanmark: 7.400 bygninger, der rummer 44.178 boliger, for 35 mio. kroner.
Sweco skal tilstandsvurdere 20 bygningsdele i 7.400 bygninger. Billedet er fra en lignende opgave, hvor et tagrum inspiceres. Foto: Sweco.
Sweco skal tilstandsvurdere 20 bygningsdele i 7.400 bygninger. Billedet er fra en lignende opgave, hvor et tagrum inspiceres. Foto: Sweco.

Swecos opgaver for Landsbyggefonden

  • – Med de i alt otte delaftaler skal Sweco samlet tilse over 15.000 bygninger med mere end 94.000 boliger for i alt 43 boligorganisationer.
  • – Der bor i gennemsnit 1,8 personer i en almen bolig. Det betyder, at der bor op mod 170.000 danskere i de bygninger, som Sweco skal tilstandsvurdere og energimærke.
  • – Det samlede honorar for de otte delaftaler i etape 1 og 2 løber op i 63 mio. kr. Det er den største aftale i Sweco Facilities Managements historie.

De fem nye delaftaler, som Swecos Facilities Management-afdeling har vundet i etape 2, kommer i tillæg til tre delaftaler, som virksomheden vandt i Landsbyggefondens etape 1-udbud af tilsvarende opgaver. Formålet med Swecos arbejde er at bidrage til at fremtidssikre bygninger og boliger ved at hensætte tilstrækkelige midler til vedligeholdelse og renovering.

– Det er et vigtigt stykke arbejde, som hjælper boligorganisationernes afdelinger med at tage kvalificeret beslutning om midler, der skal hensættes til den nødvendige renovering og dermed bidrage til at fremtidssikre boligerne, siger ingeniør og projektleder Marie Mols fra Sweco.

Boligafdelingerne er i blandt andet Esbjerg, Kolding, Aarhus, Silkeborg, Viborg, Skive og Aars.

Hjem for op mod 170.000 danskere

Opgaven består i at tilstandsvurdere 20 bygningsdele fordelt på ejendommens terræn, bygningernes klimaskærm, boliger, fællesarealer, tekniske anlæg og installationer samt boligafdelingens materiel. Arbejdet munder ud i nye tilstandsvurderinger i Det Centrale Almene Bygningsregister hos Landsbyggefonden og vurderingerne sammenholdes med boligforeningernes egne vedligeholdelsesplaner.

– Med delaftalerne i etape 1 og 2 er der tale om boliger, som er hjem for op mod 170.000 danskere. Det er vores største aftale i mine 37 år i branchen som leder af Facilities Management i Sweco, så jeg er utroligt stolt af mine kolleger, siger afdelingsdirektør Svend Åge Carlsen fra Sweco.

Swecos arbejde i etape 2 udføres for en lang række almene boligorganisationer som Boligselskabet Sct Jørgen i Viborg, Ungdomsbo, AL2bolig, AlmenBo Aarhus, Byggeforeningen Ringgården, Aars boligforening, Boligselskabet Viborg, Silkeborg Boligselskab samt Arbejdernes Andelsboligforening.

Arbejdet skal være afsluttet inden udgangen af 2023.

Relateret indhold