Sveriges største byggemarked åbner i Danmark – har planer om 25 butikker på fem år

Til sommer slår Byggmax dørene op til den første butik i Vejle - den første butik i eget navn i Danmark. Dermed er byggemarkedet til stede i alle fire nordiske lande.
Byggmax har i dag mere end 190 butikker fordelt i Sverige, Norge og Finland.
Byggmax har i dag mere end 190 butikker fordelt i Sverige, Norge og Finland.

Den svenske gigant ser potentiale i at åbne omkring 25 butikker rundt om i landet i løbet af de næste fem år:

– Etableringen i Danmark betyder, at vi vil være til stede i alle fire nordiske lande. Det føles som et helt naturligt skridt for os. Med butiksåbninger, den stærke online-tilstedeværelse og samarbejdet med de forskellige forretninger, vi har overtaget, tror jeg på, at Byggmax’ satsning får succes i Danmark, siger Mikael Bengtsson, dansk landechef for Byggmax.

Styrker e-handelsudbud

Den svenske kæde er kendt for at have byggematerialer og gør-det-selv-produkter af høj kvalitet på hylderne. Byggmax tilbyder også såkaldte åbne køb på 1 år, så man for eksempel kan returnere det tømmer, som alligevel ikke blev brugt i byggeprojektet. Desuden satser byggemarkedet på den hurtige og simple handel, blandt andet online med dertilhørende click-and-collect og drive-in i samtlige butikker.

Tidligere i år købte Byggmax det danske BygMax, der fra Rødding er stærke på e-handel med byggematerialer via bygmax.dk og den håndværkerfokuserede e-bygstore.dk.

– Vores seneste virksomhedsopkøb af BygMax er med til at styrke vores e-handelsudbud. Ikke kun i Danmark, men i hele Norden. Vi er glade for at få de lokale kompetencer med på holdet, siger Mikael Bengtsson.

Opkøb sikrer forsyningskæde og lagerstruktur

Byggmax begyndte det danske indtog strategisk, da kæden sidste år overtog Næstved Lavpristræ, hvis fire profitable butikker på Sjælland med tiden skal blive en integreret del af Byggmax-brandet. Med købet af Næstved Lavpristræ sikres forsyningskæde og lagerstruktur, der skal forsyne hele det danske marked.

Byggmax har i dag mere end 190 butikker fordelt i Sverige, Norge og Finland, og kæden er ligeledes stærk på e-handel. I 2021 omsatte kæden for 7,6 milliarder svenske kroner (cirka 5,5 milliarder danske kroner).

Relateret indhold