Stor renovering af tom statsbygning

Tidligere ministeriebygning skal renoveres for 126 millioner kroner.
Holmens Kanal 20 skal renoveres for 126 millioner kroner. Foto: Dannebrog Spy.
Holmens Kanal 20 skal renoveres for 126 millioner kroner. Foto: Dannebrog Spy.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har søgt Folketingets Finansudvalget om 126,2 millioner kroner til at igangsætte den indvendige modernisering af statsejendommen Holmens Kanal 20, der tidligere har rummet blandt andet Beskæftigelsesministeriet.

Ejendommen er opført i 1937 og rummer 10.900 kvadratmeter, heraf 8.800 kvadratmeter kontor. Ejendommen ligger centralt placeret i nærheden af Christiansborg og er velegnet til indplacering af departementer på grund af dens størrelse og mulighed for fleksibel indretning, hvilket der især har vist sig et behov for ved ressortændringer. Samtidig er det en sund ejendom i byggeteknisk forstand. Det er således en ejendom, der forventes at kunne opfylde statens behov for lokaler i en længere årrække.

Tab for staten

Bygningen er velegnet til at blive åbnet op til storrumskontorer, og det vurderes, at den med en mere åben indretning vil kunne rumme op til cirka 400 medarbejdere mod cirka 270 i dag, oplyser Ole Birk Olesen.

Ejendommen har stået tom siden 2013 og repræsenterer et årligt tab for staten i huslejeindtægter på cirka 12,2 millioner kroner. Bygningen har været svær at udleje grundet den nuværende indretning og behov for renovering. Udvendigt undergår ejendommen aktuelt en større facaderenovering med forventet afslutning i 2017.

Af de 126,2 millioner kroner forventes godt og vel 100 millioner kroner at dække entrepriseudgifter.

Relateret indhold