Solrød får 350 nye boliger

Green Hills bliver et bæredygtigt foregangsprojekt, der rummer boligmuligheder for mennesker i alle aldre med et seniorfællesskab i hjertet af bebyggelsen.
350 boliger kommer til at skyde op i Solrød. Illustration: Danielsen Architecture A/S.
350 boliger kommer til at skyde op i Solrød. Illustration: Danielsen Architecture A/S.

Om Green Hills

  • Bebyggelsen består af cirka 300 lejeboliger, der varierer i størrelse fra to til seks værelser.
  • Dertil kommer 55 andelslejligheder, som opføres som et seniorbofællesskab rundt om en vinterhave på 1.500 kvadratmeter.
  • Solrød Kommune går efter en DGNB-certificering.
  • Projektet forventes sat i gang ultimo 2020, og Green Hills forventes at stå færdigopført i 2022/2023.
  • Balder Danmark A/S står bag de cirka 300 lejeboliger, mens Bovieran Danmark står bag andelsboligerne.
  • Projektudvikler og styringsentreprenør er Sjælsø Management ApS, mens arkitekten er Danielsen Architecture A/S.

Det var med høje forventninger, at Solrød Kommune tilbage i august 2019 sendte den såkaldte Cordoza-grund i udbud med henblik på at skabe et enestående boligbyggeri i den sydlige del af kommunen.

Det kommende boligbyggeri skulle nemlig leve op til en række ambitiøse krav om bæredygtighed, klimasikring, markant arkitektur samt varieret boligsammensætning og samtidig bidrage til kommunens vision om at være det bedste sted at leve og bo. Og forventningerne er til fulde blevet indfriet, siger borgmester i Solrød Kommune Niels Hörup (S).

– Ejendomsselskabet Balder Danmark har i samarbejde med Bovieran Danmark skabt et visuelt flot og bæredygtigt boligprojekt. Det er fremtidens boligbyggeri, der kommer til Solrød Kommune, lyder det.

Projektudvikler og styringsentreprenør er Sjælsø Management ApS, mens arkitekten er Danielsen Architecture A/S.

350 boliger

Boligbyggeriet får navnet Green Hills, fordi det giver associationer til grønne bakker, der rejser sig fra jorden mod himlen, lyder det i beskrivelsen af projektet. Bebyggelsen består af cirka 350 boliger, hvoraf Balder Danmark A/S står bag de cirka 300 lejeboliger, mens Bovieran Danmark står bag små 55 andelsboliger.

– Green Hills skal være et visuelt fyrtårn for hele Solrød Kommune, og også et fyrtårn hvad angår livskvalitet med alt, hvad det indebærer af fællesarealer, indretning af boliger, trafikale forhold, dagslysforhold, udsigt og frem for alt fællesskab, siger Flemming Joseph Jensen, der er administrerende direktør hos Balder Danmark.

Navnet på bebyggelsen bliver Green Hills - man kan næsten se hvorfor. Illustration: Danielsen Architecture A/S.
Navnet på bebyggelsen bliver Green Hills – man kan næsten se hvorfor. Illustration: Danielsen Architecture A/S.

Byggeriet opføres som en åben karrébebyggelse med skrå tagflader, som rejser sig fra jordoverfladen og mødes i en spids i 9. etage. Den unikke form sikrer, at der tages mest muligt hensyn til byggeriets naboer, da bygningerne er helt nede i jordhøjde tættest på nabobygningerne.

Green Hills skal være et visuelt fyrtårn for hele Solrød Kommune.

Relateret indhold