Solceller til røde tegltag

Projektet Building Adapted Solar Energy, BASE, lancerer solcelleløsning til røde tegltag, som tidligere har været udfordrende i forhold til integrationen af solceller i bymiljøet.
De røde tegltag har tidligere været udfordrende i forhold til integrationen af solceller. Foto: Colourbox.
De røde tegltag har tidligere været udfordrende i forhold til integrationen af solceller. Foto: Colourbox.

BASE har haft til formål at integrere priseffektive solceller i etageejendomme i bymiljøet og lancerer nu prototypen. En analyse af etageejendommene rettede projektets fokus til at behandle de mest udfordrende bygningstyper, nemlig ejendomme med røde tegltag. Det fremgår af en pressemeddelelse fra BASE.

Valget er faldet på de røde etageejendomme, da de i overvejende grad er repræsenteret på de ældre ejendomme i København. Det er samtidig vanskeligt at opsætte solceller på denne type bygninger, da kontrasten til solcellernes farver og struktur er betydelig, fremgår det af BASE.

De første skitser af den nye løsning virker meget lovende, og jeg tror, vi har fat i noget banebrydende.

Udviklingschef Anders Sørensen Gaia Solar A/S

– Vi er fuldstændig klar over, at vi har påtaget os en vanskellig opgave, men det er samtidig en rigtig spændende udfordring, da røde tegltage er en meget udbredt bygningstype og en af de mest problematiske bygninger at opsætte solceller på. De første skitser af den nye løsning virker meget lovende, og jeg tror, vi har fat i noget banebrydende, lyder det fra Anders Sørensen, der er projektleder og udviklingschef hos Gaia Solar A/S.

Optimal løsning

Tidligere har man ved opsætning af solceller på røde tegltage benyttet et bånd af standard eller integrerede solceller i tagfladen. Dette menes ud fra et akitektonisk synspunkt at kunne optimeres med den nye solcelleløsning, påpeges det i pressemeddelesen.

Projektet er støttet af EUDP og gik i gang april 2014. Foruden solcellevirksomheden Gaia Solar A/S er Kirt Thomsen ApS, Københavns Ejendomme, Krydsrum Arkitekter, Cenergia, Enemærke & Petersen, Kuben Management A/S og Solar City Copenhagen partner.

Prototypen

Den 17. juni 2015 i Glostrup lancerer BASE den første prototype af solcellerne, i den forbindelse behandles emner som bevaringsværdien i bygningsrenoveringen, samt arkitekternes tanker bag solcelleløsningen og den videre udviklingsproces.

Relateret indhold