Snoer energirenoverer gymnasium med 550 vinduer

Som et led i renoveringen af Skt. Annæ Gymnasium energirenoverer Snoer 550 vinduer for Enemærke & Petersen.
Snoer er en glarmestervirksomhed med kompetence indenfor glas, alu, og træ. Pressefoto.
Snoer er en glarmestervirksomhed med kompetence indenfor glas, alu, og træ. Pressefoto.

Skt. Annæ Gymnasium, som er Danmarks eneste skole der integrerer folkeskole, gymnasium og musikskole, er i øjeblikket under renovering. De 550 vinduer kræver en vis værkstedskapacitet med mulighed for serieproduktion og stærke kompetencer indenfor glas og træ. Det skriver Snoer i en pressemeddelelse.

Opgaven er et godt eksempel på, hvorfor Snoer sidste år valgte at opgradere sit træværksted Snoer Træ gennem fusionen med Søren Lind Sørensen ApS.

– Vi har oplevet en stigning i både større og mindre opgaver, der ligger i krydsfeltet mellem glas og træ. Derfor valgte vi sidste år at opgradere vores træværksted, så vi både fagligt og kapacitetsmæssigt er bedre rustet. En opgave som denne er en større serieproduktion, der både kræver en vis værkstedskapacitet og de kompetencer indenfor glas og træ, som vi har aflæst efterspørgsel på i markedet, siger Torben Snoer, direktør i Snoer.

Renoveringen af vinduerne kommer til at foregå ved, at vinduespartierne tages ud og hjemtages til Snoers eget træværksted i København NV.

Malingen på vinduesrammerne indeholder bly, ikke i høj koncentration – men dog nok til, at der skal tages miljømæssige hensyn. Noget Snoer har erfaring med fra lignende opgaver. Vinduerne skilles ad, slibes, fræses og repareres, nye udvendige træ-forrammer fremstilles, monteres og vinduerne males. Dernæst indsættes nye energiruder mod nord og solafvisende energiruder mod syd – før vinduerne kan monteres.

Relateret indhold