2021 var et forrygende år for Odense-entreprenøren, der med stor aktivitet på bl.a. Odenses nye bydel ‘Gartnerbyen’ landede et resultat på 47,7 mio. kr. – knap 10 mio. kr. mere end året før.
Allerede fra starten af 2022 var der lagt nye projekter ind i pipelinen, og den gode start har siden viste sig at smitte af på især årets omsætning, der blev øget med mere end 130 mio. kr. i forhold til 2021. Resultatet for 2022 lød på 51 mio. kr.
Nu skriver vi februar 2023, og Skjøde kan kigge ind i foråret med virksomhedens til dato største enkeltstående entrepriseprojekt i ordrebogen: Opførelse af 306 lejligheder for Lærernes Pension i Sporbyen Scandia i Randers.
Sporbyen Scandia er en ny bydel, der opføres på den gamle togfabrik på Toldboldgade i det centrale Randers. Her opfører Skjøde i samarbejde med Vinding Gruppen i forvejen 38 lejeboliger i ‘Damhusene’; et af de første af flere projekter i den nye bydel, hvor koncernen også har erhvervet den bevaringsværdige del af Sporbyen Scandia.
Et på alle måder stort projekt
De 306 lejligheder i det nye projekt bliver opført i Engkvarteret, der er ét af Sporbyen Scandias fem nye kvarterer. Hvis processen med byggetilladelsen forløber efter planen, går byggeriet i gang til august, og de 306 lejelejligheder over 3 etaper vil være klar til indflytning senest ultimo august 2025.
– Det er et på alle måder stort projekt, og vi ser frem til at trække på vores erfaringer fra blandt andet Gartnerbyen i Odense, hvor vi som udviklende entreprenør har forvandlet en industrigrund midt i Odense til en helt ny bydel med plads til 3.000 beboere, siger administrerende direktør i Skjøde, Allan Nielsen.
Stiller krav til bæredygtighed
For Lærernes Pension er det et projekt, som lever op til alle de krav, pensionsselskaber stiller til et ejendomsprojekt.
– Det er først og fremmest en god og langsigtet investering, og lige så vigtig er det, at vi igen stiller krav til bæredygtighed ved at gå efter, at Engkvarteret bæredygtighedscertificeres med DGNB Guld og lever op til Bygningsreglementets lavenergiklasse. Ligeledes har vi et stort fokus på den sociale dagsorden, som blandt andet omfatter lærlinge og praktikanter på byggepladsen og inddragelse af lokalområdet, fortæller ejendomsdirektør Henrik Walther Mogensen.
Synlige LAR-løsninger
Beplantningen omkring de nye boliger i Engkvarteret kommer til at have fokus på biodiversitet. Der bliver desuden taget højde for, at området skal kunne klare store mængder regnvand i form af synlige LAR-løsninger.
– Vi kunne godt tænke os, at man får det indtryk, at boligerne står på en frodig eng, i læ for støj og hævet i sikkerhed for eventuel oversvømmelse, siger Henrik Walther Mogensen.