Skou Gruppen: Ikke fugls føde på kartelanklage

Administrerende direktør Martin Skou kalder den påståede medvirken til karteldannelse for et luftkastel og retter skytset mod Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Martin Skou tog først orlov fra og forlod siden formandsposten i Dansk Byggeri, da kartelsagen var begyndt at rulle. Arkivfoto: Ricky John Molloy.
Martin Skou tog først orlov fra og forlod siden formandsposten i Dansk Byggeri, da kartelsagen var begyndt at rulle. Arkivfoto: Ricky John Molloy.

Kartelsagen fik fornyet styrke, da anklagemyndigheden i går besluttede at rejse tiltale mod yderligere fem virksomheder. Blandt de “gamle” virksomheder i sagen har flere accepteret de bøder, de er præsenteret for af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, for at skabe ro i forretningen. Og bødebeløbene har ifølge adm. direktør Martin Skou fra Skou Gruppen været til forhandling.

Svar på tiltale

Martin Skou har fastholdt sin uskyld fra første dag, og nu er han parat til at give myndighederne svar på tiltale:

Det baserer sig på et luftkastel.

Martin Skou{break}Adm. direktør i Skou Gruppen

– Vi kan ikke få øje på nogen beviser, og vi har heller ikke, selv om vi har spurgt efter dem, fået dem fremlagt. Det baserer sig på et luftkastel. Bagmandspolitiet mener, at vi op til en licitation har modtaget en mail fra et andet tømrerfirma med besked på, hvilke priser vi skulle gå ind med. Jeg ved imidlertid med 100 procents sikkerhed, at sådan hænger det ikke sammen. Så nu må vi have en dommer til at afgøre det. Bagmandspolitiet har ikke kunnet finde frem til den pågældende mail, men det har lokket en medarbejder i et andet tømrerfirma til at påstå, at han har sendt en mail til os, en mail man altså ikke kan finde. Den pågældende medarbejder sad i et forhør 3-4 timer, som udelukkende handlede om, at han havde sendt en mail til os. Der tror jeg, at rigtig mange ville ende med til sidst at svare “ja” omkring en sag, der ligger mange år tilbage, siger Martin Skou til Dagens Byggeri.

Styr på tingene

Han understreger også, at Skou Gruppen har styr på, hvem der regnede på det pågældende tilbud, og at det ikke er baseret på noget, man har modtaget fra andre.

– Dertil kommer, at når man ser på, hvad tilbuddet indeholder, kan man se, at vi tilbyder et helt andet produkt end det andet firma. Så er det da mærkeligt, at bagmandspolitiet ser bort fra, at det ikke kan finde den påståede mail, og at der er tale om et andet produkt. Vi har fået tilbudt nogle klækkelige rabatter på bøden, hvis vi ville skrive under, men det kan vi ikke drømme om. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen havde utrolig stor glæde af at svine Skou Gruppen og mig til, da sagen kom frem, og det vil være et kæmpe nederlag for dem nu at skulle erkende, at der ikke var fugls føde på den sag. Derfor holder de fast, men vi kæmper til sidste ende, for det kan ikke være rigtigt, at man skal svines til og dømmes for noget, man notorisk ved, at man ikke har gjort, siger Martin Skou.

Store konsekvenser

Sagen har haft store økonomiske og personlige konsekvenser for Skou Gruppens direktør, der var formand for Dansk Byggeri, da sagen begyndte at rulle i medierne:

– Vi har heldigvis fået en anden dygtig formand, som jeg er helt tryg ved. Men selvfølgelig har det påvirket mig selv og min familie. Det er grænseoverskridende, at man skal udsættes for den slags, bare fordi Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil ud og markere sig. Økonomisk har det også haft betydning, idet jeg jo blandt andet mistede honoraret som formand for Dansk Byggeri, og i begyndelsen – da sagen rullede i medierne med en ukritisk presse, der videreformidlede de tvivlsomme historier, som blev lækket fra myndighederne – kunne vi mærke det i firmaet. Men ikke længere. Vores kunder er professionelle, og de ser det på den måde, at så længe man ikke er dømt, er man uskyldig. Og vi er overbevist om, at vi aldrig bliver dømt, slutter Martin Skou.

Ifølge Martin Skou var den oprindelige bøde på en million kroner, som han mener, at man kunne forhandle ned til måske en halv million kroner, hvis firmaet havde indrømmet deltagelse i karteldannelse.

Indtil nu har sagen imidlertid kostet ham og virksomheden over en million kroner, og nye regninger til advokater venter forude, men han vil ikke give op.

Relateret indhold