Sikkerhedsstyrelsen tredobler gebyret for registrering af autorisationer

Fra årsskiftet bliver det væsentligt dyrere at få registreret autorisation som kloakmester. Gebyrerne stiger fra 1.250 kroner til 3.725 kroner, hvilket bliver begrundet med, at opkrævningen skal svare til de reelle omkostninger i forbindelse med registreringen.
Sebastian Skipper Ravn er chefkonsulent hos DM&E Entreprenør. Pressefoto.
Sebastian Skipper Ravn er chefkonsulent hos DM&E Entreprenør. Pressefoto.

Gebyrstigningerne træder i kraft den 1. januar 2021 og omfatter registrering hos Sikkerhedsstyrelsen ved autorisation til el, vvs, gas og kloakvirksomhed samt godkendelse af en faglig ansvarlig i virksomheden.

DM&E er uforstående overfor denne store stigning, da der ikke er kommet tre gange så mange personer til at behandle sagerne eller bruges tre gange så mange ressourcer som for et år siden. Det fremkommer derfor voldsomt, når styrelsen tredobler gebyrerne.

Rammer især de små virksomheder

Med en tredobling af gebyret vil det blive betydeligt dyrere for nye virksomheder at blive registreret som autoriseret virksomhed. Gebyret skal nemlig betales både ved etableringen og omdannelsen af virksomheden, og virksomhederne skal derfor betale flere gange.

Stigningen rammer i højere grad de små virksomheder, og det er uheldigt, at regeringen med denne gebyrstigning forringer virksomhedernes generelle rammevilkår.

En afledt negativ effekt kan være, at virksomheder udskyder deres registrering for at spare penge og dermed laver uautoriseret arbejde. Dette vil DM&E holde et vågent øje med.

Med det øgede gebyr må erhvervet også kunne forvente, at der bliver flere ressourcer hos Sikkerhedsstyrelsen og derfor flere kræfter til at handle på anmeldelser samt kontrol med det autoriserede område.

Relateret indhold