Sidegevinster ved energirenovering skal italesættes

Det er vigtigt at medregne faktorer, som øget komfort og produktivitet, når mulighederne for energieffektivisering af bygninger diskuteres.
Der er ofte flere faktorer at tage i betragtning ved energieffektiviseringer som øget produktivitet og bedre indeklima. Foto: Colourbox.
Der er ofte flere faktorer at tage i betragtning ved energieffektiviseringer som øget produktivitet og bedre indeklima. Foto: Colourbox.

Det er ikke blot energibesparelserne i sig selv, der er vigtige at fremhæve ved energirenoveringer af bygninger. Også de såkaldte non-energy-benefits – NEB’er – eller sideeffekter til energibesparelser bør tages i betragtning.

Det er tanken bag ELFORSK’s nye redskab, der har til formål at synliggøre de ofte oversete sidevirkninger ved energibesparelser i byggeriet.

Ekstra gevinster

Det er ofte faktorer som øget komfort, reduceret sygefravær eller større produktivitet, der kan medregnes i tilbagebetalingstiden af en energirenovering og dermed gøre det mere attraktivt for eksempelvis virksomhedsejere at igangsætte en energirenovering.

Ifølge ELFORSK har sideeffekterne en værdiforøgelse på, hvad der svarer til, 30 procents reduktion af tilbagebetalingstiden.

På Energiforum Danmarks temadag i Middelfart den 24. oktober vil netop sidegevinsterne ved energieffektivisering være omdrejningspunktet. Her bliver det nye redskab fra ELFORSK desuden introduceret.

Se mere om Energiforum Danmarks temadag her.

Se mere om NEB-værktøjet her.

Relateret indhold