Så er det afgjort: 5,7 mia. kroner i nye havvindmølleparker

Vattenfall giver grønt lys til havvindmølleparkerne Vesterhav Syd og Vesterhav Nord, som i 2023 skal levere 344 MW vindenergi til de danske el-forbrugere.
Foto: Vattenfall.
Foto: Vattenfall.

– Vi er glade for at have truffet beslutningen, siger Anna Borg, CEO, Vattenfall om investeringen på 5,7 mia. kroner.

– Vattenfall ønsker at gøre det muligt at leve fossilfrit inden for en generation, og trin for trin nærmer vi os målet med projekter som Vesterhav Syd og Nord, tilføjer hun.

Det bliver Vattenfalls tredje store projekt i træk i Danmark efter de nyindviede havvindmølleparker, Kriegers Flak og Horns Rev 3.

– Sammen med vores dygtige leverandører starter vi nu den sidste fase af projektet for at kunne færdiggøre parken i 2023. Beslutningen signalerer tydeligt vores engagement i Danmarks grønne omstilling og Vattenfalls bidrag til havvindindustrien og lokale arbejdspladser, siger Helene Biström, leder af forretningsområde Vind, Vattenfall.

Når Vesterhav Syd og Vesterhav Nord i slutningen af 2023 starter op i rotationerne, er det målet, at parkerne vil levere 344 MW vindenergi til det danske el-net – svarende til over 350.000 danske husstandes årlige forbrug.

Vattenfall har indgået samarbejder med:

Siemens Gamesa (levering af vindmøllerne)

Jan de Nul (installation af vindmøllerne)

Bladt Industries og EEW (levering af fundamenter)

DEME (montering af fundamenter)

Hellenic (fremstilling af kabler)

Asso (installation af kabler)

Relateret indhold