Rum og Moe vinder Vollsmose-konkurrence

To skoler med i alt 750 elever slås sammen i Vollsmose. Rum og Moe har vundet totalrådgivningskonkurrencen om modernisering af Abildgårdskolen.
Abildgårdskolen skal have en kærlig hånd før sammenlægningen. Pressefoto.
Abildgårdskolen skal have en kærlig hånd før sammenlægningen. Pressefoto.

Om projektet

  • Omfang: Modernisering af Abildgårdskolen i Odensebydelen Vollsmose – i alt 7000 m² bygninger samt udearealer.
  • Bygherre: Odense Kommune.
  • Anlægsøkonomi: 34 mio. ekskl. moms
  • Totalrådgiver og arkitekt: Rum
  • Ingeniør: Moe

I et forsøg på at forbedre integrationen og imødegå det faldende børnetal i Vollsmose har Odense Byråd besluttet at sammenlægge to skoler i bydelen. Eleverne fra H. C. Andersen Skolen flytter til Abildgårdskolen, så de i alt 750 elever samles på én adresse til august 2021.

Inden sammenlægningen har Abildgårdskolen, som er opført i 1974, behov for tidssvarende og attraktive rammer både inde og ude. I alt skal 7000 kvadratmeter bygninger moderniseres, og også skolens udearealer og legeplads opgraderes.

I den forbindelse har der været afviklet en konkurrence om totalrådgivningen, som er blevet vundet af Rum Moe. Det oplyser Rum i en pressemeddelelse.

Moderniseringen omfatter 36 klasselokaler med fælles læringsarealer, grupperum, gymnastiksale, hjemkundskab, SFO og toiletter – herunder ny indretning, akustiklofter, belysning, elinstallationer, ventilation, sanitet og gulvbelægning. Desuden skal der ske opretning i form af blandt andet udskiftning af facadepartier, tagrenovering, efterisolering og udskiftning af ovenlys, renovering af svalegang og udskiftning af CTS-anlæg.

Relateret indhold