Røde Kors sparer stort på vandregningen

Røde Kors og andre hjælpeorganisationer oplever for tiden stort økonomisk pres. Derfor glæder det, når man kan spare på bygningsdriften med udskiftning af brusepaneler uden at påvirke den daglige drift.
Center Thyregod og de øvrige Røde Kors centre har oplevet store besparelser på vandregningen. Foto: Tandrup Water Solutions.
Center Thyregod og de øvrige Røde Kors centre har oplevet store besparelser på vandregningen. Foto: Tandrup Water Solutions.

Røde Kors bestilte i 2014 en række nye brusepaneler til opsætning i centre rundt om i Danmark for at mindske udgifterne. Den beslutning er man i dag glad for i Røde Kors i Thyregod.

I en pressemeddelelse fra Tandrup Water Solutions fremgår det, at forbrugstallene i 2015 – et år efter opsætningen – var faldet, og besparelserne på vandudgifter var på 61.000 kroner. Det er væsentligt mere end forventet, påpeger Stefan Kleister, Teknisk Service i Thyregod:

61.000 kr. mere end betaler udgifterne til at anskaffe sig panelerne allerede det første år, og så er der ikke engang taget højde for energibesparelsen ved brug af mindre varmt vand.

Stefan Kleister Tandrup Water Solutions

– 61.000 kr. mere end betaler udgifterne til at anskaffe sig panelerne allerede det første år, og så er der ikke engang taget højde for energibesparelsen ved brug af mindre varmt vand. Så det faktiske beløb er større end de kr. 61.000, siger han.

Stabil drift

Udover den kontante besparelse er serviceteknikkerne i den daglige drift også tilfreds med den stabile drift, der har vist sig at følge med udskiftningen af panelerne. Ifølge pressemeddelelsen har der således ikke været reparation på dem i det første år.

– Og rent visuelt tager de sig også langt bedre ud end de tidligere bruseløsninger. Det har også vist sig, at de kan holde til den til tider hårdhændende behandling, udtaler Stefan Kleister.

Relateret indhold