Rejsegilde på kollegium i Aarhus

Tirsdag er der rejsegilde på 202 nye ungdomsboliger tæt på både bykernen og de grønne områder langs Aarhus Å.
Åbykollegiet forventes at stå færdigt i juni.
Åbykollegiet forventes at stå færdigt i juni.

Åbykollegiet

  • Kollegiet indeholder 202 boliger fordelt på 177 1-rumsboliger og 25 2-rumsboliger. Hertil kommer fælles vaskeri, motionsrum og fælleslokale med køkken i stueetagen mod Søren Frichs Vej.
  • Kælderarealet indeholder bilparkering, cykelparkering og pulterrum til alle boliger. Udearealerne omfatter 10 altaner, en fælles tagterrasse samt opholdsareal i det sydvendte gårdrum. Dertil kommer et fælles rekreative opholdsområde for hele bydelen.

De nye ungdomsboliger, som opføres af Kollegiekontoret, er en del af det nye brokvarter, som i de kommende år vil vokse op langs Søren Frichs Vej fra Åby Skole til Godsbanearealerne i Aarhus.

Kollegiet vil stå som en markør for indgangen fra vest til den nye aarhusianske bydel.

– Byggerier som Åbykollegiet er utrolig vigtige for byens udvikling. Det betyder nemlig, at vi også fremover kan tilbyde gode og billige boliger på attraktive placeringer til de mange studerende. Det er naturligvis godt for de studerende, men det er også godt for den nye bydel, Åbykollegiet er en del af. Det betyder nemlig at bydelen får en god og varieret beboersammensætning, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.

Aarhus Kommune arbejder for at opfylde boligpolitikkens vision om, at alle aarhusianere har mulighed for at bo i en god bolig i en by i social balance. Aarhus Kommune har allerede givet tilsagn til knap 3.000 nye ungdomsboliger, mens der i projektet “Hjem til Aarhus” gives tilsagn til 400 nye almene familieboliger om året frem mod 2020.

Kollegiekontorets direktør Per Juulsen glæder sig over det nye byggeri og ikke mindst den markante placering, det får i den nye bydel.

– Åbykollegiet bliver et godt eksempel på et nutidigt kollegiebyggeri, hvor boligens private rum suppleres af fælles faciliteter, som understøtter det gode studieliv. Uddannelse er også dannelse. Kollegiet bygges i høj kvalitet, så driftsudgifterne og dermed huslejen holdes nede, samtidig med, at beboerne får en vedvarende høj boligstandard. Åbykollegiet bliver en smuk og værdig port fra vest til den nye bydel, sigr direktøren.

Åbykollegiet forventes at stå færdigt i juni 2018 og altså være klar til studiestart i september.

Relateret indhold