Regeringen skal holdes på erhvervssporet

Håndværksrådets administrerende direktør, Ane Buch. Foto: Håndværksrådet.
Håndværksrådets administrerende direktør, Ane Buch. Foto: Håndværksrådet.

Håndværksrådet understreger på baggrund af statsminister Helle Thorning Schmidts tale ved Folketingets åbning tirsdag, at man fra politisk side fortsat bør iværksætte initiativer, der styrker det spirende opsving.

Vi er enig med statsministeren i, at vi har lagt det værste af krisen bag os, men vi er bestemt ikke i mål. Det er meget trist, at regeringen vil trække stikket for håndværkerfradraget og ikke er indstillet på at iværksætte yderligere tiltag, der kan værne om væksten i de små og mellemstore virksomheder.

Yderligere satsning

Håndværksrådet anderkender, at regeringen har gennemført en del initiativer, der også hjælper mindre virksomheder til at drive virksomhed og skabe den vækst og beskæftigelse, som alle sukker efter.

Når væksten udebliver, og udsigterne for Europa er blandede, skal der dog fortsat satses på flere vækstinitiativer, mener de små og mellemstore virksomheders hovederhvervsorganisation.

Der skal langt mere til. Det begyndende og skrøbelige opsving skal hjælpes mere på vej, men det valgte statsministeren ikke at adressere i talen. Det er skuffende.

Afskaffer job

Håndværksrådet peger blandt andet på, at virksomhedernes meget begrænsede adgang til lånekapital er en alvorlig væksthæmmer, ligesom SMV’ernes internationalisering lider under et eksportfremmesystem, der ikke i tilstrækkelig grad bakker op om SMV’er med eksportpotentiale.

På den korte bane er regeringen ved at afskaffe flere tusinde job og et ukendt antal lærepladser i byggeriet, når BoligJobordningen med håndværkerfradraget efter planen udfases ved årsskiftet.

Relateret indhold