Rambøll etablerer arkitektafdeling i Aalborg

Lokalkendte branchefolk skal lede Rambølls nye afdeling i Aalborg, som er et led i virksomhedens strategi på lokale markeder.
Thomas Holm og Christopher Riekehr skal lede Rambølls nye afdeling i Aalborg. PR-foto.
Thomas Holm og Christopher Riekehr skal lede Rambølls nye afdeling i Aalborg. PR-foto.

Rådgivningsvirksomheden Rambøll har udpeget Christopher Riekehr som markedsdirektør og Thomas Holm som afdelingsleder i sin nye afdeling i Aalborg, skriver Rambøll i en pressemeddelelse. Begge er tidligere partnere i KPF Arkitekter i Aalborg og har netværk og markedskendskab i byen og regionen.

– Vi skal skabe værdi for vores kunder og yde strategisk rådgivning eksempelvis omkring udvikling og optimering af areal- og bygningsmæssige muligheder. Her er det en stor fordel, at vi i Rambøll har alle de kompetencer i huset, der skal bringes i spil i forhold til planlægning og byggemodning. Bygherre får én rådgiver, der tager ansvar for alle byggeriets faser fra start til slut og dermed sikres value for money, siger Christopher Riekehr, markedsdirektør for Rambøll i Aalborg.

Der bliver i udgangspunktet tale om en komplet tegnestue med arkitekt- og ingeniørydelser på Rambølls kontor i Aalborg. Afdelingen vil indgå i et tæt fagligt og strategisk samarbejde med Rambølls arkitektafdeling i Aarhus.

– I udgangspunktet består den nye arkitektafdeling af otte medarbejdere, og vi forventer en fordobling næste år. For medarbejderne betyder det at arbejde med integreret design et mere vidtfavnende arbejdsfællesskab og indsigt i andre kompetencer ? en indsigt som kan give et bedre afsæt for at bringe egne kompetencer i spil og løfte dem til nye højder. Det er et motiverende spændingsfelt, som jeg er overbevist om, at mange vil føle sig tiltrukket af, siger Thomas Holm, leder af afdelingen Arkitektur & Integreret Design.

Del af strategi

Den nye afdeling er et led i Rambølls strategi for at fremme lokal markedstilstedeværelse inden for arkitektydelser med afsæt i virksomhedens 2020-strategi og målsætningen om at styrke Rambølls profil med rådgivning inden for arkitektur og integreret design. Det indebærer ifølge Rambøll, at arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører skal arbejde side om side med fælles ansvar og fælles mål for at skabe den bedste helhedsløsning for kunden.

Med den nye afdeling tegner Rambøll sig for godt 175 arkitekter og landskabsarkitekter i Danmark samlet set. I Norden er tallet 430, og dermed er Rambøll blandt Nordens største arkitektvirksomheder.

Fakta om Thomas Holm

Thomas Holm har været 13 år hos KPF Arkitekter i Aalborg. Han har praktisk erfaring med projektledelse af en række byggesager i Aalborg, herunder renovering af Kildeparken, projekter i den nye bydel Eternitten og i forbindelse med omdannelse af Godsbanearealet. Thomas Holm er uddannet bygningskonstruktør og har en diplomuddannelse i projektledelse.

Fakta om Christopher Riekehr

Christopher Riekehr har de seneste 11 år arbejdet som indehaver og partner på arkitekttegnestue, hvoraf de otte år har været som partner i KPF Arkitekter i Aalborg. Christopher Riekehr er uddannet både arkitekt MAA og bygningskonstruktør.

Relateret indhold