Ejendommen bliver 36 meter høj, og med sine 28.000 kvm bliver den en af de største bygninger herhjemme med træ i de bærende konstruktioner – og den højeste indtil videre.
– Med Pihlkonsortiet ved vi, at vi har en totalentreprenør, der kan løse denne opgave på allerbedste vis, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, og tilføjer:
– På Marmormolen er det vigtigt for os, at vi har en totalentreprenør, der har ekspertisen og størrelsen til at arbejde med træ som en væsentlig del af byggeriet, og det har Pihlkonsortiet. Derfor er vi meget glade for den aftale, som vi indgået med Pihlkonsortiet. Vi ser frem til et godt samarbejde, siger Peter Olsson, der samtidig oplyser, at entrepriseaftalen beløber sig til op imod 1 milliard kroner.
Bidrager til verdensmål
Fra inderst til yderst vil bygningen blive opført så bæredygtig som muligt, og samtidig vil ejendommen bidrage til flere af FN’s 17 verdensmål. Den vil blandt andet bidrage til verdensmålene Sundhed og trivsel, Bæredygtige byer og lokalsamfund, Ansvarligt forbrug og produktion og Partnerskaber for handling. Stueetagen bliver åben og indbydende med torvehal og en kantine, der efter normal arbejdstid bliver til en offentlig restaurant.
Læs også: Pengene bevilliget: NCC får 645 mio. til at bygge statens fyrtårns-byggeri i træ
– Det er sjældent, at vi i Danmark ser så stort et projekt, hvor de bærende konstruktioner skal opføres i træ. Vi vil gøre vores yderste til at leve op til AP Ejendommes tillid. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med AP Ejendomme, rådgiverne og vores øvrige samarbejdspartnere, og vi er stolte over, at også AP Ejendomme som bygherre har set fordelen ved Pihlkonsortiet, siger de to administrerende direktører, Hans Anker Nielsen og Halldór P. Ragnarsson i henholdsvis Pihl Holdings og Pihl & Søn.
Sparer 6.600 ton CO2
Peter Olsson ser frem til at sætte gang i opførelsen af erhvervsejendommen på den 8.200 kvm store grund på Marmormolen.
– Vi vil gerne være med til at rykke på den grønne omstilling inden for byggeriet, og med vores kommende ejendom på Marmormolen har vi stort fokus på bæredygtighed. De steder, hvor vi bruger cement, vil vi arbejde på, at Aalborg Portlands CO2-reducerede cementtype, FutureCem, der har op til 30 % lavere CO2-aftryk, kommer ind i alle konstruktionerne, fortæller Peter Olsson, der samtidig oplyser, at forventningen er at kunne reducere CO2-udledningen med ca. 6.600 ton ved at udskifte beton i råhuset med massivtræ.