Pensionskæmpe smider 325 millioner i Nordhavn

PFA vil opføre et flerbrugerkontorhus på 8600 kvadratmeter i Københavns Nordhavn. Byggeriet bliver pensionskæmpens første DGNB-platin ejendom. MT Højgaard skal bygge det.
Byggeriet tager udgangspunkt i internationale megatrends såsom deleøkonomi. Visualisering: PFA.
Byggeriet tager udgangspunkt i internationale megatrends såsom deleøkonomi. Visualisering: PFA.

Der findes i dag kun tre kontorhuse i Danmark, som har opnået DGNB-platin. Nu er det fjerde på vej. Det oplyser PFA i en pressemeddelelse.

– Vi lægger stor vægt på, at bæredygtigheden i byggeriet vil være i top. Både fordi vi gerne vil være med til at udvikle samfundet i en mere bæredygtig retning, men også fordi det sikrer værdien af ejendommene i mange år frem, når der bygges bæredygtigt, siger Mikael Fogemann, chef for Danske Ejendomme i PFA.

Kontorhuset skal indeholde op til 17 fleksible kontorlejemål med størrelser fra 250 kvadratmeter og plads til i alt cirka 780 medarbejdere. Huset vil have fællesfaciliteter med café/restaurant og lounge med “co-work” miljø, mødecenter, stort atrium med restaurant/kantine og attraktive udearealer.

Platin-debut

Der er nu opnået byggetilladelse til byggeriet, som bliver opført af MT Højgaard.

– Det er også MT Højgaards første platin-certificering på trods af, at vi har betydelig erfaring med udvikling og opførelse af certificerede kontorhuse. Fra et udviklingsmæssigt perspektiv har vores fokus været at balancere æstetik, bæredygtighed, bygbarhed og pris i en højere enhed, siger Mads Bøgelund Lauritzen, der er projektdirektør i MT Højgaard Projektudvikling.

Det nye kontorhus i Marina Park skal imødekomme den stigende efterspørgsel på deleøkonomi og fleksibilitet.

Kontorhuset ejes 100 procent af PFA DK Ejendomme Lav A/S, og byggestart vil være i marts i år. Kontorhuset forventes at være klar til udlejning og drift i juli 2023.

Relateret indhold