Pensionsinvesteringer i mursten skaber 6.000 job

PensionDanmarks investeringer i nybyggerier skaber tusindvis af job, viser ny opgørelse.
PensionDanmark har blandt andet investeret i denne domicilejendom, som netop nu opføres i Søborg af MT Højgaard. Entreprenøren skal selv være hovedlejer i ejendommen, når den er færdigbygget. Visualisering: DesignGroup Architects
PensionDanmark har blandt andet investeret i denne domicilejendom, som netop nu opføres i Søborg af MT Højgaard. Entreprenøren skal selv være hovedlejer i ejendommen, når den er færdigbygget. Visualisering: DesignGroup Architects

PensionDanmarks store ejendomsinvesteringer giver ikke kun pensionsopsparene gode afkast. Investeringerne i mursten skaber også masser af job. Det viser en ny opgørelse fra PensionDanmark.

De seneste fem år har PensionDanmark investeret cirka seks milliarder kroner i 17 nybyggerier i hele landet, og de investeringer skaber i alt cirka 6.000 arbejdspladser, i takt med at de forskellige byggerier opføres.

Når denne type investeringer samtidig kan give masser af job til medlemmerne i opførelsesperioden, er det selvfølgelig et ekstra plus.

Adm. direktør Torben Möger Pedersen PensionDanmark

– Vi investerer først og fremmest i nybyggerier for at sikre medlemmerne gode, stabile afkast. Men når denne type investeringer samtidig kan give masser af job til medlemmerne i opførelsesperioden, er det selvfølgelig et ekstra plus, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Både bolig og erhverv

I sidste uge blev første spadestik taget til det nyeste PensionDanmark-byggeri: en ejendom til Rigspolitiet i Glostrup.

Herudover er PensionDanmark ved at opføre 500-600 boliger på Islands Brygge i København, og selskabet står også bag igangværende domicilbyggerier til Semco Maritime i Esbjerg, MT Højgaard i Søborg og Nordea Bank i Ørestaden samt et nyt psykiatrisk hospital i Vejle.

I den kommende tid igangsættes desuden byggerier i Vejle (knap 100 boliger på havnen) og Slagelse (en ny afdeling til sygehuset), der også har PensionDanmark som investor.

PensionDanmark investerer både i eksisterende ejendomme og nybyggerier i Dan-mark og har pt. investeringer i danske ejendomme for i alt godt 12 milliarder kroner. Der planlægges nye investeringer i danske ejendomme for omkring to milliarder kroner årligt.

Relateret indhold