Nyt hotel giver historiske city-ejendomme en farverig fornyelse

På den pulserende Købmagergade i indre København udføres der nu en omfattende ombygning af tre ældre ejendomme.
Der var behov for teknologisk opdaterede vinduer, som kan udelukke larmen fra Købmagergade nær Rundetårn i København, og som , som samtidig bevarer æstetikken i de gamle bygninger. Illustration: BBP Arkitekter.
Der var behov for teknologisk opdaterede vinduer, som kan udelukke larmen fra Købmagergade nær Rundetårn i København, og som , som samtidig bevarer æstetikken i de gamle bygninger. Illustration: BBP Arkitekter.

Forvandlingen fortsætter på Købmagergade i hjertet af København, hvor omdannelsen af tre historiske bygninger samt et nybyggeri er ved at tage form.

I The Trinity Quarter, som det nye område kaldes, vil man kunne finde både hotel, butikker og boliger. Det nye hotel dækker de 17.000 ud af de i alt 21.000 kvadratmeter.

Det er Hines Nordic, der har købt de tre ejendomme ved siden af Rundetårn, mens BBP Arkitekter varetager arkitektrådgivningen på projektet, der udføres med stort hensyn til de bevaringsværdige ejendomme:

– Vi har taget udgangspunkt i de bevaringsværdige ejendommes arkitektur og historie, ligesom vi har fundet inspiration i bygningernes tidligere udtryk. Desuden er hovedtanken, at det skal skinne tydeligt igennem, hvad der er nyt, og hvad der er gammelt. Derfor fremstår den tilbyggede del nutidig med en profileret metalfacade og moderne vinduer. Tilbygningen skaber en forbindelse til det oprindelige og forener på denne måde bygningerne, fortæller Lise Sehested, partner og arkitekt hos BBP Arkitekter.

Farvede vinduer forfiner udtryk og minimerer støj

De tre ejendomme er fra en tid, hvor de fleste bygninger var præget af farver, hvilket arkitekterne har valgt at føre videre. Kulørerne bringes blandt andet i spil i kraft af Velfac-vinduer, hvor både rammer og hængsler er farvesat med rødbrune, mørkeblå og grå nuancer.

– Vi er meget glade for, at producenten har leveret vinduerne med indfarvede hængsler, der passer til vinduesrammerne og giver et gennemført helhedsindtryk.

Det fortæller Lise Sehested og påpeger, at støjreduktion har været en vigtig faktor grundet hotellets beliggenhed ud til den pulserende Købmagergade.

Samtidig skal opføres en tilbygning, der kan glide ind i det gamle bymiljø. Illustration: BBP Arkitekter.
Samtidig skal opføres en tilbygning, der kan glide ind i det gamle bymiljø. Illustration: BBP Arkitekter.

– Der er tale om hotel og boliger, hvilket betyder, at projektet skal imødekomme krav til lydisolering. Her har vinduerne i den grad formået at få facadedesign, funktion og støjdæmpning til at gå op i en højere enhed, lyder det fra Lise Sehested.

Moderne look møder nostalgi

Da det ambitiøse byggeri omfatter både nyt og gammelt, er der anvendt forskellige typer vinduer. Den nye del er udstyret med modellen Velfac 200 Edge, som har et mere moderne udtryk, mens den gamle del er udført med klassiske vinduer i serierne Velfac Classic og Velfac Ribo:

– Der er tale om et byggeri med mange facetter og funktioner, og det skal vinduerne understøtte. Derfor er de valgt i forskellige varianter og størrelser. Til de ældre bygninger er der for eksempel valgt klassiske trævinduer med små sprosser, og der indgår vinduer både med og uden buet overkarm, fortæller Jakob Petersen, National Key Account Manager hos Velfac. Han fortsætter:

– Hos Velfac er vi især kendte for vores løsninger, som kombinerer træ og alu. Men her er der valgt en vinduesløsning udelukkende i træ, hvilket ikke bare giver et levende udtryk, men også passer smukt til de ældre bygninger og den historiske bydel.Butikslejemålene i The Trinity Quarter begynder at stå klar, mens hotel og boliger efter planen afsluttes ultimo 2021.

Relateret indhold