Arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco, herunder Swecos Spaceplanning team, har bidraget til realiseringen af ATP Ejendommes egne visioner for fremtidens kontorer:
– Ideen med udformningen af kontoret er, at vi skaber fleksible og moderne fysiske rammer, som giver os et inspirerende, behageligt og imødekommende kontormiljø, hvor man har lyst til at være, fortæller Martin Vang Hansen, CEO i ATP Ejendomme, og understreger, at genanvendelse har været en hjørnesten i projektet.
Bl.a. er massive gulvplanker fra ATP Ejendommes ejendom ved Vibenshus Runddel renset, repareret og slebet og nu fået nyt liv som specialdesignet inventar i form af bl.a. højborde, bænke, samtalebåse, inventar i receptionsarealet og borde i mødecentret på det nye kontor.
Desuden er 400 m2 massive parketstave fra Christiansbro på Christianshavn genanvendt som gulv i mødecentret i det nye kontor, mens møbler og inventar fra en ejendom på Langelinie Allé og fra ATP Ejendommes tidligere domicil i Møntergården genanvendt direkte.
Finde ind til bygningens sjæl
Derudover er der til vægbeklædningen på det nye kontor brugt gamle korkpropper blandet med kalk. Det giver et godt udtryk og fungerer ikke mindst effektivt akustisk. Endelig er der brugt kalkpuds i stedet for maling i det meste af det nye kontor, og så er der – hvor det har været muligt – anvendt blokke af hempcrete af industriel hamp til forsatsvægge og rørkasser. Det erstatter bl.a. gasbeton og produceres uden brug af nogen form for kemi.
– Udover at udtrykke ATP Ejendommes DNA i indretningen har ambitionen været at finde ind til bygningens sjæl. Derfor har vi sandblæst hele etagen, så de rå elementer som f.eks. søjlerne og loftet træder tydeligt frem. Med genanvendelse af gulv, inventar og møbler fra ATP Ejendommes tidligere domicil og andre lejemål har vi både taget et ressourcehensyn og lidt af historien med, siger Mette Gravergaard fra Sweco.
‘Det tilfældedige møde’
For Sweco har formålet med transformationen af Kammeradvokatens tidligere kontor på Hammerichsgade været at udtrykke ATP Ejendommes DNA i indretningen, der kan fungere som inspiration for besøgende kunder og som skaber en hybrid arbejdsplads med fokus på samarbejde og vidensdeling.
– Den nye indretning understøtter en aktivitetsbaseret arbejdsplads, så der ikke kun er arbejdspladser, men også samarbejdspladser. Indretningen skal understøtte ‘det tilfældige møde’, hvor man udveksler faglig viden så vel som personlig viden og opnår større kendskab til hinanden. Det kan skabe synergier, som man i mindre grad får ved remote arbejde, forklarer Mette Gravergaard, arkitekt og Head of Spaceplanning i Sweco.
Fællesskabet skal trække
Den fysiske indretning skal sikre en mere hybrid arbejdsplads, hvor medarbejdere, som befinder sig på forskellige lokationer (f.eks. hjemmefra), lettere kan arbejde sammen på opgaver.
Kontoret er delt op i hjemmezoner, som gør det lettere for medarbejdere med fælles fagligheder at dele viden og opbygge gode samarbejdsrelationer. Det gode samarbejde sikres desuden af ekstra arbejdspladser i samarbejdszoner, og understøtter det fysiske møde på tværs af organisationen. Der er desuden bevidst kun indsat ét køkken. Således mødes alle medarbejdere i løbet af arbejdsdagen ét sted på etagen. Det store køkken danner også grundlag for det uformelle møde over kaffen. Derudover fungerer højbænke med udsigt over Ørstedsparken som platform for de tilfældige samtaler, som kan inspirere til tættere samarbejde på tværs af hjemmezoner.
– Medarbejderne skal have lyst til at komme på kontoret, og det er fællesskabet, der skal trække. Det har derfor været afgørende, at indretningen indbyder til samarbejde. Og så skal der være faciliteter og et fællesskab, som ikke fås derhjemme, siger Martin Vang Hansen.