Nykredit og Rambøll vil sætte fart på den grønne omstilling i ejendomsbranchen

Ingeniøren giver gode råd og banken finder pengene - partnerskabet vil gøre det lettere for ejendomsbranchen at foretage grønne investeringer i både nye og eksisterende ejendomme.
Efterisolering af en facade er et af flere energi- og klimaoptimerende tiltag som eksisterende ejendomme kan få rådgivning og finansiering til gennem et nyt partnerskab mellem Rambøll og Nykredit. Foto: Getty Images.
Efterisolering af en facade er et af flere energi- og klimaoptimerende tiltag som eksisterende ejendomme kan få rådgivning og finansiering til gennem et nyt partnerskab mellem Rambøll og Nykredit. Foto: Getty Images.

Ambitionerne er store og de er grønne. I et nyt partnerskab mellem Nykredit og Rambøll vil landets største rådgivervirksomhed sammmen med landets største udlåner sætte turbo på den grønne omstilling i ejendomsbranchen.

Det skal ganske enkelt gøres nemmere at foretage energioptimering af både nye og eksisterende ejendomme.

Og det skal ske i form af helhedsløsninger, hvor ejendomskunder tilbydes Rambølls rådgivning om klima- og energioptimering af deres ejendomme og Nykredits finansieringsløsninger til omstillingen.

Kunderne vil også blive tilbudt hjælp til deres dokumentation og bæredygtighedsrapportering.

– Vi har alle en opgave i at bidrage til et lavemissions-samfund, og bygninger står i dag for ca. 40 procent af Danmarks energiforbrug. Derfor har vi som landets største udlåner til boliger en særlig interesse i at understøtte den grønne omstilling i ejendomsbranchen bedst muligt, siger Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit.

– Den grønne omstilling af ejendomsbranchen er kompleks, og der bliver kun større efterspørgsel på grønne boliger og ejendomme. Derfor er jeg glad for, at vi nu har indgået et partnerskab med Rambøll, så vi sammen kan få flere bæredygtige løsninger ind i ejendomssektoren. Jeg har store forventninger til det nye samarbejde, og vi glæder os til at gøre det nemmere for vores kunder at skabe grønnere og mere bæredygtige ejendomme i hele landet.

Sigter stort – og ejendomssektoren lægger ud

Gennem årene har der været flere initiativer rettet mod energioptimering af både nye og eksisterende ejendomme.

Lige fra ESCO-aftaler i midtnullerne, hvor større private og især kommunale ejendomsporteføljer blev energioptimeret, til lokale samarbejder mellem bank og håndværksvirksomheder om finansiering af energioptimering af boliger.

Men ingen har haft den ambitiøse skala, som nu forsøges her.

– Når vi taler grøn omstilling, kommer vi ikke uden om at kigge på vores ejendomme. Både dem, vi allerede har, og dem, der kommer til. For det er i bygninger, at en stor del af vores nuværende energifor- brug finder sted. Samtidig har vi udsigt til en massiv udbygning af den eksisterende bygningsmasse i Danmark. Med det bagtæppe er der et indlysende behov for at nytænke løsningsmodeller og samarbejder, der kan accelerere den bæredygtige omstilling for ejendomsbranchen, siger Ib Enevoldsen, administrerende direktør for Rambøll i Danmark, om partnerskabet med Nykredit.

– Den tætte kobling mellem rådgivning om konkrete, bæredygtige løsninger og finansieringen af dem vil gøre vores kunder i stand til at rykke hurtigt i deres omstilling mod grønnere og klogere ejendomme på et velfunderet grundlag.

– Vi starter med ejendomssektoren, fordi den største klimapåvirkning ligger her, men vi kommer til på sigt at tilbyde tilsvarende løsninger til andre sektorer, siger Ib Enevoldsen.

Som en del af partnerskabet sætter Nykredit og Rambøll også fokus på gensidig kompetenceudvikling af medarbejdere med f.eks. webinarer.

Relateret indhold