Tal fra Danmarks Statistik viser, at 77 procent af de virksomheder, som er startet i 2014, stadig findes i 2015. Det er bedre end for virksomheder generelt, hvor tallet er 70 procent. Hvis man i stedet ser på de virksomheder, som er startet i 2010, er noget af forskellen blevet udvisket. Her findes 46 procent stadig i bygge- og anlægsbranchen, mens det generelt er 43 procent. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.
– Mange virksomheder overlever ikke de første kritiske år, men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at virksomheder i bygge- og anlægsbranchen faktisk er bedre til det end de fleste, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.
Konkrete opgaver
– En af forklaringerne skal nok findes i det forhold, at virksomheder i bygge- og anlægsbranchen ofte startes i forbindelse med en konkret opgave. Det vil sige, at omsætningen i det første stykke tid er sikret modsat andre brancher, hvor man typisk først skal opdyrke et marked, siger Andreas Fernstrøm og tilføjer:
– Når de projekter, som byggevirksomhederne er startet op med, er gennemført, så skal virksomhederne finde nye kunder på lige fod med alle andre brancher. Det betyder, at vi også på lidt længere sigt ser, at overlevelsesgraden i bygge- og anlægsbranchen efterhånden ligner den i andre brancher mere og mere.