Nye partnere: Effekt lægger byggestenene til næste fase

Rådgivningsvirksomheden udvider partnerkredsen med to nye partnere, som begge har bidraget til at forme tegnestuens udvikling og profil siden 2009.
Fra venstre. Tue Hesselberg Foged, Tina Lund Højgaard, Sinus Lynge og Toni Rubio Soler. Foto: Yulia Kozlova / Effekt Arkitekter.
Fra venstre. Tue Hesselberg Foged, Tina Lund Højgaard, Sinus Lynge og Toni Rubio Soler. Foto: Yulia Kozlova / Effekt Arkitekter.

Gennem de seneste to årtier er Effekt vokset fra at være en lille startup til en mellemstor tværfaglig rådgivningsvirksomhed med projekter indenfor arkitektur, planlægning, landskab og R&D, der i dag leverer projekter til kunder i hele verden.

Læs også: Lemvigh-Müller finder ny CFO i egne rækker

I forlængelse af den organiske vækst udvides partnerkredsen nu med arkitekt MAA Tina Lund Højgaard og arkitekt MAA Toni Rubio Soler, der begge startede hos Effekt som nyuddannede for snart 14 år siden:

– Begge har hver på sin måde bidraget til at forme vores designkultur igennem projekter, som de har sat deres signatur på, men også gennem deres evne til at lede og inspirere medarbejdere og bygherrer. I den forstand har de allerede på forhånd et stort ejerskab til både profil, kultur og drift, som vi nu formaliserer, siger medstifter og partner Tue Hesselberg Foged.

Større eksekveringskraft

Medstifter og partner Sinus Lynge fortæller, at udvidelsen af partnerkredsen er en konsolidering af kerneforretningen, som skal sikre større eksekveringskraft til dét, der er virksomhedens helt store projekt; at bygge en virksomhed, der er gearet til at håndtere de vigtigste spørgsmål, verden står overfor.

Læs også: DS Gruppen åbner i Aarhus: “Mere end blot en udvidelse”

– Vi har brug for at udvikle, designe og realisere løsninger til klima- og biodiversitetskrisen med landskaber, bygninger og byer, der skaber større sundhed og trivsel og livskvalitet med begrænsede ressourcer, siger han og tilføjer:

– Det er en mission, der kun kan lykkes igennem tværfagligt samarbejde, og derfor har virksomheden mere end nogensinde før brug for at udvide ejerkredsen og dermed udvide kapaciteten til at udvikle og drive innovative, research-drevne og komplekse projekter med høj designkvalitet, der kan bidrage til at bane vejen for den grønne omstilling.

Fra en håndfuld til 50

Tina Lund Højgaard har siden 2009 været en kernemedarbejder på bygnings- og planlægningsprojekter. Hun har særligt sat præg på bolig- og kulturprojekter, såsom BoligVærkstedet i Jernbanebyen og den grønne transformation af Frederiksberg Hospital, når det lukker med udgangen af 2026.

– Jeg begyndte som nyuddannet i Effekt, fra vi kun var en håndfuld mennesker på kontoret til nu, hvor vi er over 50 medarbejdere. Jeg ser frem til at lægge byggestenene til næste fase i virksomhedens udvikling, siger hun.

Komplekse udfordringer

Arkitekt Toni Rubio Soler har siden 2009 ageret som en drivende kraft i skitseringen og projektudviklingen af projekter som det nyligt åbnede Simac i Svendborg og det prisvindende skovtårn hos Camp Adventure i Gisselfeld Klosters skov.

– Vi står over for komplekse globale udfordringer, lige fra klimaændringer til økonomiske og sociale kriser, der kræver af os, at vi udvider vores viden og udvikler vores rolle som arkitekter; så vi kan tage et endnu større ansvar for at levere unikke og generøse projekter gennem præcise designs og involverende processer, siger han.

Relateret indhold