Ny stor Aalborg-renovering til Jorton

Efter afslutning af renovering af 818 lejligheder i Nørresundby skal Jorton nu renovere yderligere 447 boliger til 130 mio. kr.
Forleden fjernede håndværkerne den sidste overdækning fra Løvvangen. De samme stålelementer og presenninger skal anvendes til overdækningen af Grønnegården.
Forleden fjernede håndværkerne den sidste overdækning fra Løvvangen. De samme stålelementer og presenninger skal anvendes til overdækningen af Grønnegården.

Renovering i Skalborg

  • Bygherre: Hasseris Boligselskab
  • Rådgiver: Kærsgaard & Andersen
  • Byggesag: Renovering af Afd. 5
  • Entreprisen: Facade og indvendig renovering
  • Entreprisesum: 130 mio. kr.
  • Periode: 2015-2018

Entreprenøren Jorton A/S med hovedkontor i Aarhus har vundet endnu en stor renoveringsopgave for en boligforening i Aalborg kommune. Denne gang er det to store entrepriser i forbindelse med renoveringen af Hasseris Boligselskab Afd. 5, Grønnegården, i Skalborg med 447 lejligheder.

Den ene entreprise omfatter en komplet udskiftning af facaderne og den anden af en indvendig renovering med blandt andet nye badeværelser. Opgavesummen er på sammenlagt 130 mio. kr.

Et helt nyt look

Grønnegårdens 20 boligblokke i henholdsvis to og tre plan er fra 1960-erne og typiske for tiden med anvendelsen af hvide betonelementer til facaderne. Disse ændrer fuldstændig udseende, idet gavlene skalmures uden på betonen.

Betonelementerne på de øvrige facader fjernes helt, og væggene genopbygges af trækassetter med en skalmur udenpå. Til sidst monteres der altaner på facaderne. Indvendigt udskiftes gulve, lofter, køkkener og badeværelser, så der bliver intet tilbage af den gamle aptering.

Renoveringen af Grønnegården er så omfattende, at beboerne i de 447 lejligheder skal genhuses efterhånden som arbejdet skrider frem. Arbejdet begynder lige før sommeren og kommer til at vare i tre år før alle boliger står færdige med det nye look.

Samme sjak

Opgaven for Hasseris Boligselskab kommer lige efter afslutningen på renoveringen af Sundby-Hvorup Boligselskabs 818 boliger i Løvvangen i Nørresundby.

Derfor kan stort set det samme erfarne sjak fortsætte med opgaven i Skalborg syd for Limfjorden.

Relateret indhold