Den 1. februar overtog 45-årige Torben Modvig posten som administrerende direktør i Casa-koncernen, da stifter Michael Mortensen valgte at træde lidt i baggrunden.
– Jeg har kæmpe respekt for Michael og alt det han har opnået. Han skaber en super god energi og har været fantastisk dygtig til at give medansvar og medindflydelse. Respekten bliver bestemt ikke mindre af, at han vælger at lade sig udskifte, fordi koncernen nu har vokset sig op i en højere liga. Strategi og femårsplaner er nok ikke så meget Michael – han trives bedre med mere entreprenante tiltag, og det vil han helt sikkert fortsætte med, siger Torben Modvig.
Han tilføjer, at man i Casa vil bibeholde strukturen og kulturen i virksomheden.
– Vi har enormt meget frihed under ansvar i Casa. Vi tror på, at de bedste resultater kommer, når medarbejderne har de rette beføjelser til at være i kontrol ude på pladserne. Projektlederne ude på pladserne er vigtigere end os i stabene. Vi skal i stedet sørge for at skabe gunstige rammer, så det hele glider let og smooth ude på pladserne. Den flade og ikke-bureaukratiske struktur er en af vores største forcer, fastslår direktøren.
Satser på fordobling
Casa har leveret en lang række rekordregnskaber, og det skal der ikke laves om på.
Seneste årsregnskab viste en omsætning på 1,75 milliarder kroner, og der er allerede meldt forventninger ud om en toplinje på 3 milliarder inden for et par år.
– Jeg vil gerne fordoble vores omsætning, så vi kan indtage en plads i top 3. Her spiller konjunkturerne også ind, men det går jeg efter. Vores mindre stabe giver os en lille konkurrencefordel. Færre stabsfunktioner betyder, at vi kan tjene lidt mindre end nogle af konkurrenterne. Så kan vi tillade os at være en eller to procent billigere i tilbudsgivningen og stadig tjene penge på bundlinjen, forklarer Torben Modvig.
Mere kontorbyggeri
Den forøgede omsætning skal hentes på flere forskellige områder. Og gerne med flere af de helt store projekter.
– Det må også gerne være noget med lidt kompleksitet i. Det er vi gode til. Og så forventer jeg en stigning i kontorsegmentet, som jeg tror vil vækste lidt, nu hvor boligsegmentet forventeligt går lidt ned på grund af vigende projektsalg, siger han.
Samtidig vil Casa skrue op for renoveringer, hvor man de senere år har høstet nogle gode erfaringer med projekter i blandt andet Vejle, Viborg og Aarhus.
– Det er et segment, vi tror meget på. Derfor har vi hentet nogle nye dygtige folk ind, der er specialister på renovering. Det samme gælder p-kældre, hvor vi også er specialister med de helt rigtige folk til opgaven. Til gengæld har vi ingen intentioner om anlæg i øvrigt, lyder det fra den administrerende direktør.
Projektudvikling og OPP
Casa er ikke blot entreprenør. Virksomheden projektudvikler også i stor stil.
– Nogle gange er vi udelukkende projektudvikler, andre gange udelukkende entreprenør, men vi laver meget gerne hybriden, hvor vi har et ben i begge lejre. Det ligger i vores DNA, og vi indgår meget gerne partnerskaber, hvor vi selv lægger en del af investeringen og dermed selv har hånden på kogepladen, siger Torben Modvig.
I sidste uge var direktøren med til at tage første spadestik til Østerbro Skøjtehal, der er et OPP-byggeri. Casa har sammen med Deas indgået OPP-aftalen med Københavns Kommune om opførelse samt indvendig og udvendig vedligeholdelse af Østerbro Skøjtehal i de første ca. 24 år, mens Københavns Kommune står for finansiering og daglig drift. Med i aftalen er også opførelse af p-hus.
Casa har tidligere med succes været med i andre OPP-projekter, blandt andet nogle p-huse på Frederiksberg og en retsbygning på Fyn.
– OPP’er bygger i meget høj grad på tillid, og det gør kulturen i Casa også. Derfor er modellen god for os, og vi deltager gerne i flere af den type projekter i fremtiden, siger han.