Ny app matcher mester og lærling

Appen Zeeker, der bringer håndværksmestre sammen med virksomhedens næste lærling, kan nu bruges i hele landet. Eleverne på de faglige uddannelser kan også bruge appen til at søger læreplads.
Zeeker er skabt for at gøre det lettere for virksomheder med ledige lærepladser og lærepladssøgende unge under uddannelse at finde hinanden.
Zeeker er skabt for at gøre det lettere for virksomheder med ledige lærepladser og lærepladssøgende unge under uddannelse at finde hinanden.

I den gratis app Zeeker behøver både de unge og ejerlederne i virksomheden blot bruge nogle minutter på deres mobiltelefoner, så er opslaget af en ledig læreplads eller ansøgningen fra de unge klaret. Svar på ansøgning og informationer om de unges faglige viden, deres cv og så videre er også lige ved hånden.

Appen er udviklet af Ronni Steinfeldt, der selv har en fortid som tømrersvend.

– Jeg kunne se, at det var blevet for besværligt at få kontakt med de unge, og samtidig bliver virksomhederne straffet økonomisk, hvis de ikke tager lærlinge nok. Det har vi lavet om på med Zeeker, som tager hånd om alt det praktisk, så både virksomhed og de unge blot skal taste deres oplysninger ind, forklarer Ronni Steinfeldt, der har skabt appen sammen med IT-folk, så byggebranchen nemt kan rekruttere lærlinge, svende og ufaglærte.

Er blevet landsdækkende

Appen har siden midten af sidste år fungeret med stor succes på Sjælland og Lolland-Falster – men nu er den også klar i resten af landet, og i Dansk Håndværk er der ikke tvivl om, at medlemmerne kan få glæde af den gratis mulighed:

– Det er et super godt initiativ, der gør det let for virksomheden og for de unge at komme i kontakt med hinanden. Mester kan se en liste over de unge, der søger læreplads, se deres faglige kvalifikationer og andre oplysninger. Når han finder en egnet kandidat, kan han lynhurtigt komme i kontakt med vedkommende. Tilsvarende kan de unge se, hvilke virksomheder der har lavet et opslag om, at de søger en lærling. Og det hele er bakket op af både Zeeker og erhvervsskolerne, så systemet fungerer, forklarer direktør i Dansk Håndværk, Morten Frihagen.

Ronni Steinfeldt og hans app blev i oktober 2021 belønnet med Lolland-Falsters Iværksætterpris. En anerkendelse af det hårde arbejde som Ronni Steinfeldt og co. har lagt i projektet, og for den vision af byggebranchens fremtid, som Zeeker vil være med til at skabe.

Appen er gratis for både virksomheder og elever i forhold til lærepladser. Først hvis man vil bruge de ekstra funktioner, hvor man kan søge almindelige medarbejdere, skal der betales et gebyr.

Appen kan downloades fra både Google Play og App Store.

Relateret indhold