Nu starter DM i Skills – og det har byggeriet brug for

Med stor mangel på hænder og et stigende fokus på grøn omstilling, der netop kræver kvalificeret arbejdskraft, er dette års DM i Skills det vigtigste nogensinde, mener DI.
Efter sidste års corona-aflysning er DM i Skills tilbage. Her fra brolægger-konkurrence i 2020. Foto: Søren Schnoor.
Efter sidste års corona-aflysning er DM i Skills tilbage. Her fra brolægger-konkurrence i 2020. Foto: Søren Schnoor.

I dag åbner DM i Skills i Høng nord for Slagelse, hvor knap 300 af de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne i Danmark over de kommende dage vil dyste om at være den bedste inden for deres fag.

Blandt de ambitiøse og hårdtarbejdende unge mennesker er blandt andet Tobias Preilev Hansen og Niclas Veber Stryhn fra tømrer og snedker-virksomheden Mester Madsen, der deltager i henholdsvis bygningssnedker-konkurrencen og tømrerkonkurrencen.

– Jeg er virkelig spændt på at deltage i konkurrencen i år. Jeg er jo hårdt presset, da det var en tømrer fra min virksomhed Mester Madsen, der vandt ved seneste Skills, siger Niclas Veber Stryhn med et smil og tilføjer:- Jeg har oplevet stor opbakning fra min læreplads i hele forløbet op til, og virksomheden er meget engageret i Skills. Så det er også deres fortjeneste, at jeg er nået hertil.

Danmark behøver flere faglærte

Virksomheder gør også klogt i at tilskynde deres lærlinge til at deltage i de mange lokale, regionale og nationale Skills-konkurrencer.

Læs også: Lokalt initiativ: Mini Skills Helsingør skal få unge til at vælge håndværket

Foruden er styrke deres evner, fungerer de nemlig også som rollemodeller – og det er der brug for, lyder det fra erhvervsorganisationen, DI:

– Danmark behøver flere faglærte, siger Kim Graugaard, viceadm. direktør i DI.

– Det er en af betingelserne for, at virksomhederne kan sikre arbejdspladser og gribe den grønne dagsorden. Derfor er det vigtigt for DI at vise de besøgende, at erhvervsuddannelser kan føre til et væld af spændende job i den anden ende. I øvrigt med mange muligheder for at videreuddanne sig, tilføjer han.

Til dette års DM i Skills har DI flere virksomheder og stande med end nogensinde.

Relateret indhold