Nu skal jorden undersøges ved Rødbyhavn

Niras har fået opgaven med at lave jordbundsundersøgelser for Femern A/S.
Der skal laves jordbundsundersøgelser i forbindelse med Femern-forbindelsen, og det skal være færdigt i løbet af sommeren. Foto: Femern A/S.
Der skal laves jordbundsundersøgelser i forbindelse med Femern-forbindelsen, og det skal være færdigt i løbet af sommeren. Foto: Femern A/S.

Det står efterhånden klart for de fleste, at der allerede er godt gang i de Femern-relaterede arbejdsopgaver, der skal løses, inden det reelle tunnelarbejde kan skydes i gang. Sidste skud på stammen er de jordbundsanalyser, der skal foretages, inden anlægsarbejdet kan begynde.

Niras er i den forbindelse netop blevet udvalgt til at udføre jordbundsundersøgelserne for Femern A/S. Arbejdet består helt konkret i at indsamle jordprøver og efterfølgende analysere prøverne, så der kan laves jordhåndteringsplaner for eventuel forurening af det område, hvor tunnelportalen skal bygges, og hvor tunnelelementfabrik og beboelsesområder for de ansatte skal ligge.

Det pointeres fra Femern A/S, at det er vigtigt at få jorden klassificeret, så den kan deponeres korrekt når anlægsarbejdet begynder.

Bedste kombination

Femern A/S oplyser desuden, at det i alt drejer sig om cirka 70 hektar jord – og her skal der udtages omkring 5.500 analyser. Niras påbegynder arbejdet med det samme og skal være færdige i løbet af sommeren.

Der var otte forskellige virksomheder, der bød på opgaven med jordbundsundersøgelser, og alle havde inddraget ansættelse af elever i større eller mindre omfang i deres tilbud – hvilket står mål med de ambitioner, Femern A/S har sat sig. Niras leverede imidlertid den bedste kombination af økonomisk mest fordelagtige tilbud, opgaveløsning og antallet af elevdage, og derfor vandt de opgaven.

Relateret indhold