Norsk koncern vækster

2014 tegner til at blive et bedre år end 2013 for Moelven. Resultatfremgangen skyldes flere forskellige faktorer.
Moelvens vifte af træprodukter spænder vidt. Koncernen har produktion 50 steder og beskæftiger 3.400 ansatte. Foto fra Moelvens hjemmeside.
Moelvens vifte af træprodukter spænder vidt. Koncernen har produktion 50 steder og beskæftiger 3.400 ansatte. Foto fra Moelvens hjemmeside.

Den norske koncern Moelven, der leverer træprodukter og andre materialer og ydelser til byggebranchen, melder om en markant fremgang i driftsresultatet i 2. kvartal 2014 (84 millioner norske kroner) i forhold til året før (11 millioner norske kroner).

Også virksomhedens omsætning er steget fra cirka 4 milliarder norske kroner i de første seks måneder af 2013 til cirka 4,6 milliarder norske kroner i de første seks måneder af 2014.

– Resultatfremgangen skyldes i grove træk en kombination af bedre priser og valutaforhold for eksportrettede enheder, interne driftsforbedringer samt bedre gennemføring af projekter, siger Moelvens koncernchef Hans Rindal.

Savværkerne gør det bedst

Det er særligt koncernens industrivaredivision Timber, der oplever størst fremgang, mens byggevaredivisionen Wood også leverer gode resultater.

For projektdivisionen Byggesystemer dæmpes resultatfremgangen af et noget mere udfordrende marked for nyt erhvervsbyggeri i Norge. I ROT-segmentet (renovering, ombygning og tilbygning) er efterspørgslen fortsat tilfredsstillende, oplyser Moelven.

– Ændringer i de internationale markedsforhold påvirker hurtigt vores salg af trævarer. For byggevarer er udsvingene noget mindre, mens det er efterspørgslen efter nyt erhvervsbyggeri i Sverige og Norge, som er vigtigst for divisionen Byggesystemer, der består af limtræs-, byggemodul-, elektro- og byggeindretningsvirksomheder, forklarer Hans Rindal.

Relateret indhold