NCC nærmer sig afslutning i Skejby

SkejbyOmega Company House er det syvende og sidste kontorhus, NCC Property Development bygger i kvarteret tæt på Skejby Sygehus og letbanen.
NCC er i færd med at lave erhvervsbyggerier i området omkring Skejby Sygehus. Foto: NCC / Kirsten Adler.
NCC er i færd med at lave erhvervsbyggerier i området omkring Skejby Sygehus. Foto: NCC / Kirsten Adler.

Byggeriet af Omega Company House i Skejby i det nordlige Aarhus har fuld fart på og er nu nået halvvejs. Kontorhuset vil stå færdigt i 2021, hvor Energi Danmark flytter ind.

– Jeg er meget glad for vores bidrag til at udvikle området, og når dette hus står færdigt, har Aarhus fået et meget attraktivt erhvervsområde med god infrastruktur og tæt på Aarhus Midtby. Det føles godt at have været med til at udvikle sådan en bydel, og jeg håber, at der vil opstå lignende muligheder for NCC Property Development andre steder, siger administrerende direktør fra NCC Property Development Ole Faurby.

Grøn kile mellem bygningerne

Med færdiggørelsen slutter udbygningen af erhvervsbyggerier i området omkring Skejby Sygehus. Ud over de syv Company Houses har NCC Property Development bygget et hotel, og alle bygninger ligger på et område, hvor der tænkt på klima. Blandt andet har man forsøgt at øge biofaktoren ved at anlægge en park i form af en grøn kile mellem bygningerne i området.

– Kontorhuset bliver, i lighed med alle vores projekter, bæredygtighedscertificeret til minimum DGNB Guld, siger Ole Faurby.

DGNB-certificering for Omega Company House betyder, at der er tænkt i klimaløsninger som lavt energiforbrug, naturmaterialer som FSC/PFEC mærket træ samt et godt indeklima i forhold til lys, ventilation og optimalt vinduesareal til gavn for trivslen.

Det bliver et Company House på cirka 7800 kvadratmeter med cirka 1300 kvadratmeter kælder. Kontorerne får transparente vægge, så de fornemmes lyse, og der er arbejdet med akustikken, så letbanen i nærheden ikke generer medarbejderne.

Relateret indhold