Moe bliver rådgiver på Amagerværket

Hovedstadens Forsyningsselskab har netop valgt MOE som ingeniørrådgiver på bygge- og anlægsdelen af udvidelsen af Amagerværket.
MOE bliver ingeniørrådgiver for bygge- og anlægsdelen af udvidelsen af Amagerværket. Illustration: Gottlieb Paludan Architects.
MOE bliver ingeniørrådgiver for bygge- og anlægsdelen af udvidelsen af Amagerværket. Illustration: Gottlieb Paludan Architects.

I maj vandt Gottlieb Paludan Architects og Møller & Grønborg arkitektkonkurrencen om udvidelsen af Amagerværket, og nu er det afgjort, at MOE med GEO som underrådgiver kommer til at stå for rådgivning og projektering af samtlige bygge- og anlægsarbejder.

– Hofors ambitiøse udvidelse af Amagerværket er endnu et stort og markant projekt for MOE, så vi har god grund til at være stolte. Vi får rig mulighed for både at arbejde tværfagligt med vores mange forskellige kompetencer og samtidig gøre brug af vores specialistviden inden for energiproduktion, siger adm. direktør hos MOE, Christian Listov-Saabye, i en pressemeddelelse.

Hofors ambitiøse udvidelse af Amagerværket er endnu et stort og markant projekt for MOE, så vi har god grund til at være stolte.

Christian Listov-Saabye Adm. direktør, MOE

Bæredygtig energi

København har sat som mål at være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Hofor, der leverer fjernvarme til over 500.000 af byens indbyggere, vil derfor omstille energiproduktionen på Amagerværket fra kul til bæredygtig energi. Dette har ført til planerne om en markant ombygning af værket, der indebærer en helt ny kraftværksblok, der skal anvende bæredygtig biomasse og derfor har fået navnet BIO4.

MOE er i forvejen også rådgiver på byggeriet af Amager Bakke, hvor BIG har udstyret Københavns nye affaldsforbrændingsanlæg med en skibakke. BIO4, der kommer til at ligge et stenkast fra Amager Bakke, vil ligeledes kombinere energiproduktion med kulturelle oplevelser, idet københavnerne får mulighed for at komme helt tæt på værkets maskineri. De besøgende inviteres med på en guidet tur via en spektakulær trappe, hvor man kan kigge direkte ind til den bæredygtige energiproduktion. Trappen leder til sidst op til en beplantet tagterrasse i 40 meters højde, hvorfra man kan nyde udsigten over Københavns skyline.

Relateret indhold