Modulbyggeriet vinder frem

Efterspørgslen på midlertidige moduler bliver større, og producent oplever især interesse fra virksomheder i vækst.
Pressefoto.
Pressefoto.

Byggeriet i Danmark er i vækst, og det mærkes også i modulbranchen, hvor danskerne ellers halter bagefter de andre nordiske lande. Der er nemlig stor fleksibilitet ved at leje midlertidige moduler, fordi der ikke er kapitalbinding.

– Modulbyggeriet i Danmark er kun lige startet. Der har ikke været det samme fokus på midlertidige moduler herhjemme som i for eksempel Sverige, hvor de i mange år har kendt til fordelene ved fleksible løsninger. Nu begynder vi at få øjnene op for det, fordi det giver nogle muligheder og friheder, som passer godt til den vækstkultur, vi er i lige nu, forklarer Claus Weppler, direktør i Temporent Danmark, der udlejer moduler til blandt andet kontormiljøer, skoler og daginstitutioner.

Når pladsen bliver for trang hos for eksempel en virksomheder, kan et modulbyggeri være en hurtig løsning.

– Fordelen ved midlertidige moduler er selvfølgelig, at virksomheder eller kommuner ikke løber den samme risiko, som hvis de går ud og bygger nyt eller investerer i mursten. Vi ved alle sammen, at behovet for plads hurtigt kan ændre sig, fordi samfundet og økonomien er en dynamisk størrelse, siger Claus Weppler.

Efterspørgsel på godt indeklima

Samtidig betyder et øget fokus på indeklima, at moduler med tidssvarende indeklimaløsninger bliver mere attraktive. Temporent forventer, at der i 2018 kommer en større efterspørgsel på de nye Nova-moduler, der lever op til det gældende bygningsreglement.

For selvom der i Sverige har været stort fokus på indeklima i mange år, er danskerne kun lige ved at få øjnene op for den forskel, et godt indeklima gør for vores sundhed, produktivitet og indlæring.

– Der er nok en modning på vej fra beslutningstagerne om, at indeklimaet har stor betydning. Jeg håber, at vi kommer til at se den modning vokse i 2018, for her er vi meget langt fremme og kan tilbyde moduler med både solceller, varmepumpe, ventilationsstyring og god isolering, siger Claus Weppler.

Pressefoto.
Pressefoto.

Relateret indhold