Moderne fjernvarme og lavenergiboliger guld værd

Fjerde generations fjernvarme benytter i højere grad energi fra vedvarende energikilder, og intelligente energisystemer mindsker tabet af energi til opvarmning af lavenergiboliger.
Danmark har en enestående fjernvarmeteknologi. Foto: Colourbox.
Danmark har en enestående fjernvarmeteknologi. Foto: Colourbox.

Danmark har en enestående fjernvarmeteknologi, og den næste generation af fjernvarmeteknologi vil i højere grad gøre brug af vedvarende energikilder, samtidig med at teknologien benytter lavere og fleksible temperaturer i produktionen af fjernvarme, skriver Nina Ferdinand fra Aalborg Universitet.

Skrivelsen omhandler 4DH-forskningscentrets kommende konference om fremtidens Fjernvarme og intelligente energisystemer, der afholdes til august på Aalborg Universitet med navnet ‘International Conference on Smart Energy Systems and 4th Generation District Heating’.

Bredt samarbejde

4DH er et samarbejde mellem forskere, industri og andre fjernvarmeaktører, der har mål om at udvikle næste generations fjernvarmesystemer. Konferencen byder på oplæg om blandt andet intelligente energisystemer, energiplanlægning og lavenergiboliger.

Det vil ligeledes ved Anders Eldrup, direktør i DONG, behandles, hvordan Danmark kan tjene penge på fjernvarmeteknologien i udlandet.

Tilmelding til konferencen her.

Relateret indhold