MicroShade udvider med kontor i Norge

Den danske virksomhed appellerer til norske krav og klimaet.
Jørgen Gilberg er ansat som ansvarlig for cleantech virksomheden MicroShades etablering i Norge. Foto: Microshade.
Jørgen Gilberg er ansat som ansvarlig for cleantech virksomheden MicroShades etablering i Norge. Foto: Microshade.

Kort om Microshade

  • MicroShade A/S er specialiseret inden for udvikling og markedsføring af avancerede, transparente solafskærmnings- og solcelleløsninger. Det er virksomhedens mission at skabe et godt arbejdsmiljø og reducere energiforbruget i moderne bygninger med store glasfacader ved hjælp af æstetisk og vedligeholdelsesfri solafskærmning.
  • MicroShade A/S er en teknologi- og vidensbaseret virksomhed, som arbejder tæt sammen med flere videnskapaciteter; herunder Teknologisk Institut. Firmaet blev grundlagt i 2003 og ejes af Vækstfonden og SET Ventures.

I Norge oplever den danske virksomhed MicroShade, der udvikler og markedsfører solcelle- og solafskærmningsløsninger, en kraftigt stigende interesse fra markedet, og derfor åbnede de 1. april et lokalt kontor i Norge.

MicroShade har allerede vundet det første større projekt i Norge, renoveringen af Sjøfartsbygningen i Kongensgata. Samtidig er 20 andre projekter i projekteringsfasen, flere af dem på over 20.000 kvadratmeter.

MicroShade er den eneste passive løsning, der opfylder de strikse norske TEK10 krav til solafskærmning og energiforbrug, og derfor har jeg store forventninger til, at vi hurtigt kan vokse her i Norge.

Jørgen Gilberg, MicroShade

Strikse norske regler

Til at lede den norske vækst har MicroShade valgt Jørgen Gilberg som Country Manager. Han har i 10 år været leder af applikationer og udvikling hos Norsk Byggtjeneste.

– MicroShade er den eneste passive løsning, der opfylder de strikse norske TEK10 krav til solafskærmning og energiforbrug, og derfor har jeg store forventninger til, at vi hurtigt kan vokse her i Norge, siger en entusiastisk Jørgen Gilberg, for MicroShade.

Han fortsætter:

– I Norge lægger vi vægt på arkitektur med meget glas, da vi gerne vil have sollyset ind, og her er teknologien langt mere effektiv end konkurrende løsninger. Dette skyldes, at MicroShades mikrolameller fjerner over 90 procent af solenergien uden af påvirke lysindfald og udsyn. Ydermere har vi et meget hårdt klima med sne og frost, og mange bygninger ligger ned til vandet. Det betyder, at det er meget dyrt og drifttungt at bruge ekstern solafskærmning, som er den eneste reelle konkurrent til MicroShade.

MicroShades høje påvirkning på energi og lys er ydermere unik i forbindelse med BREEAM certificeringer, som vinder frem i Norge.

Relateret indhold