Mere trådløs opladning

Bosch lancerer nyt 2,5 Ah-batteri til professionelle Bosch akku-maskiner i 10,8 V-klassen - med trådløs opladning.
Det trådløse opladningssystem fra Bosch byder en ny tilføjelse i 10,8 V-klassen velkommen. Pressefoto.
Det trådløse opladningssystem fra Bosch byder en ny tilføjelse i 10,8 V-klassen velkommen. Pressefoto.

Det trådløse opladningssystem fra Bosch rammer nu også 10,8 V-klassen. Det bliver i skikkelse af det kompakte, men kraftfulde, batteri GBA 10,8 V 2,5 Ah OW-B Professional. Det fortæller Bosch i en pressemeddelelse.

Som med de eksisterende Wireless 18 V-batterier oplades værktøjer med det nye 10,8 V-batteri, hver gang de er i kontakt med en Wireless-ladestation. Det sikrer, at maskinerne altid er klar til brug.

Wireless-ladestationerne er ifølge producenten mere robuste end konventionelle ladere, fordi de følsomme dele er beskyttet inden i laderen. Derfor skal de de være hårdføre over for vand, støv og snavs. Foruden den stationære løsning med en ramme, der kan monteres på arbejdsbænke, hylder eller andre overflader, indeholder 10,8 V-klassen også mobile løsninger som Wireless Charging L-Boxx Bay. Med et matchende indlæg kan 10,8 V-batterierne oplades direkte i L-Boxxen, når håndværkerne er på farten.

Mindre planlægning

Håndværkerne kan effektivisere arbejdsdagen ved at oplade sine batterier i bilen på vejen imellem jobs. De behøver ikke først at sikre, at alle batterier er klar til brug, før de kører ud til arbejdsstedet. Det minimerer planlægningen og sparer tid. Den mobile ladestation Wireless Charging L-Boxx Bay oplader et Wireless 2,5 Ah-batteri op til 80 procent på 40-70 minutter, afhængig af strømforsyningen og vogntypen. Muligheden for at oplade to batterier på samme tid betyder, at håndværkerne kan arbejde på arbejdspladsen i længere tid uden unødvendige afbrydelser, selv når krævende opgaver tager længere tid end planlagt.

Med et fuldt opladet batteri kan bore-/skruemaskinen GSR 10,8 V-EC Professional klare op til 1.000 skruer på 4 x 40 millimeter i blødt træ, rundsaven GKS 10,8 V-LI Professional kan save igennem op til 25 meter MDF-plader med en tykkelse på 18 millimeter, og stiksaven GST 10,8 V-LI Professional kan save op til 7,5 meter blødt træ med en tykkelse på 24 millimeter. Opladningen sker nemt ved hjælp af 12 V-tilslutningen i bilen.

Systemet inkluderer i øvrigt en spændingstransformer, som sørger for den rette energioverførsel til den mobile ladestation. Alternativt kan enheden også tilsluttes direkte til et eksisterende 220 V-stik i bilen.

Håndværkere, der allerede ejer laderen GAL 1830 W Professional eller en Wireless Charging L-Boxx Bay, kan bruge disse enheder til at oplade det nye 10,8 V-batteri, da det er kompatibelt med det eksisterende system.

Relateret indhold